Bungolov tatili yapacaklara dolandırılmamak için öneriler

Turizm acentesi Tatilox.com’un Yönetim Kurulu Başkanı Can Çavğa, bungalov tatilinde dolandırılmamak için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Çavğa, Öncelikle kiralayacağınız bungalov evin web sitesine bakın, meşruluğundan emin olun. Rezervasyon öncesi TÜRSAB belgesi, kurumun portalından online olarak sorgulanmalı. Ayrıca işletmeye ait sabit numara sorulmalı ve bu numaradan teyit alınmalı; ödemeler şirket hesaplarına yapılmalı, kişisel banka hesaplarına para gönderilmemeli. Piyasaya göre çok ucuz kiralama yapan sitelere şüpheyle bakın dedi.

Bungolov tatili yapacaklara dolandırılmamak için öneriler
Yayınlama: 11.10.2023
3
A+
A-

 

 Dolandırıcıların kendilerine ait olmayan bungalov evlerle çeşitli taktikler kullanarak tatilcileri mağdur ettiğini söyleyen Çavğa, “Sahte belgeler, boş arazileri bungalov adresi olarak gösterme ve çok ucuz kiralama gibi yöntemlerle insanları kandırıyorlar. Dolandırıcılar sahte sitelerde, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) kayıt numarası ve resmi turizm acentesi ismi kullanıyor. İnsanlar bunun için güveniyor. İnternetten satış yaptıktan ya da kapora aldıktan sonra sırra kadem basıyorlar. Mağdurlar böyle bir ev olmadığını görünce büyük bir stres yaşıyor. Dolandırıcılar yurt dışı telefonlarından ya da sahte WhatsApp numaralarından rezervasyon oluşturuyorlar ve yurt dışında olduklarından hiçbir şey yapılamıyor, hiçbiri yakalanamıyor. Türkiye’nin her bölgesinde dolandırıcılar var. Sahte İnstagram hesaplarından çalıntı görüntüleri alıp, reklam yapıyorlar. İnternet sitelerinde veya İnstagram’da sahte bungalov ilanları açıyorlar. Tabii ki o şehirdeki gerçek tesisten daha ucuz olduğu için insanlar da dolandırıcıların tuzağına düşüyor” ifadelerini kullandı.

Bungolov tatili yapacaklara dolandırılmamak için öneriler

 “BUNGALOV EVLERİN DOĞRULUĞUNU VE KALİTESİNİ YAKINDAN GÖZLEMLİYORUZ”

 Çavğa, “Sektörde 100’den fazla şirket faaliyet gösteriyor. Biz Türkiye’deki bütün bungalov ekosistemini bir araya getiriyoruz. Türkiye genelinde sektördeki tüm paydaşlarla ortak bir platformda satış yapıyoruz. Bungalov dolandırıcılığına karşı Sakarya Sapanca başta olmak üzere Türkiye’nin tüm bölgelerinde faaliyet gösteriyoruz. Tüm paydaşlarımızın sorumluluğunu üzerimize alıyoruz. Kurumsal şirketlerle şirketimizin 10 yılık sektör deneyimini paylaşıyoruz. Bungalov evlerin doğruluğunu ve kalitesini yakından gözlemliyor, bizzat çekimler yaparak müşterilerin bilgisine sunuyoruz” diye konuştu.

 Can Çavğa, “Konaklama yapmak isteyen tatilciler bazen görüntülü arama yaptıkları ve şirket hesabına para gönderdikleri halde dolandırıcılara engel olamıyor. Bu yüzden bungalov sektöründeki tüm paydaşlarımızla koordinat müdürlerimiz bizzat görüşüyor. Tesisin memnuniyet derecesi, müşteri yorumları ve uygun fiyat garantisi gibi seçenekleri değerlendirerek, dolandırıcılık vakalarını önlemeye yardımcı oluyoruz” dedi.  

“Ne kadar önlem alınsa da bungalov ev dolandırıcılığı önlenemiyor” diyen Çavğa, bu konuda alınabilecek önlemleri de şöyle anlattı:

 “İnsanlar tatil yapacakken, dolandırıcılara kaptırdıkları paraları geri almakla uğraşıyor. Yaygınlaşan bu dolandırıcılık yöntemi kolaylıkla önlenebilir. Bungalov kiralamak isteyenlerin öncelikle inceledikleri web sitesinin meşruluğunu doğrulamaları gerekiyor. Ortada olmayan bungalov evleri kiralamamak için öncelikle uzman kişilerden, danışmanlardan ya da platformlardan destek alınmalı. Rezervasyon öncesi TÜRSAB belgesi, kurumun portalından online olarak sorgulanmalı. Ayrıca işletmeye ait sabit numara sorulmalı ve bu numaradan teyit alınmalı; ödemeler şirket hesaplarına yapılmalı, kişisel banka hesaplarına para gönderilmemeli. Piyasaya göre çok ucuz kiralama yapan sitelere şüpheyle bakıp, satış yapılan sitenin güvenlik sertifikasını mutlaka incelemeliler.”

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.