Bursa Gastronomi Festivali’nde birçok sanatçı sahne alacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla bu yıl üçüncüsünü düzenlediği ‘Gastronomi Festivali’ 13 Eylül Cuma günü kortej yürüyüşüyle başlıyor.

Bursa Gastronomi Festivali’nde birçok sanatçı sahne alacak
Yayınlama: 10.09.2024
3
A+
A-

Bursa’nın sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak ve dünyaya açmak amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla düzenlenecek olan 3. Gastronomi Festivali’ne 13-14-15 Eylül tarihlerinde Merinos Park ev sahipliği yapacak. 

Bursa Üreten Kadınlar Sokağı’nda kadın dernekleri ve kooperatifleri kendi ürettikleri ürünleri sergileyecek. 7 farklı ülke ve 10 farklı şehirden katılımcıların da yer alacağı festivalde, 17 ilçe belediyesi de stantlarıyla yerini alacak. Karagöz ve Hacivat Atölyesi, farkındalık çadırının bulunacağı festivalde, ‘Bursa Lezzetleri ve Gastronomi Müzesi’ de kurularak yarışmalar düzenlenecek.

Festival, 13 Eylül Cuma günü Cumhuriyet Caddesi’nden başlayıp Atatürk Stadyumu Caddesi’ne kadar sürecek olan kortej yürüyüşüyle start alacak. Programlar yürüyüşün ardından Merinos Parkı’nda tüm hızıyla devam edecek. Ahilik geleneğinin anlatıldığı Şed törenin sahneleneceği festivalde, gün boyunca Şef gastro sahne ve söyleşiler düzenlenecek. Maria Ekmekçioğlu, Nebil Özgentürk, Şef Serkan Güzelçoban, Sahrap Soysal, Melek Baykal, Şef Yağız İzgül, Aslıhan Koruyan Sabancı, Pınar Altuğ Atacan gibi birbirinden ünlü isimler de Gastronomi Festivali’nde sahne alacak.

Yarışma Çadırı’nda glutensiz süt helvası tadım yarışması, eşler yarışıyor, liseler yarışıyor, çocuk yemek yarışması, börek yeme yarışması, gelenekten geleceğe Bursa mutfağı yarışması, minik şefler yarışıyor gibi etkinlikler yapılacak.

Tavuk alma ritüeli gibi Bursa’ya özgü geleneklerin de sahneleneceği festivalde Bursalı sanatçılar Oğuzhan Koç ve Fettah Can sahne alacak. Festivalin ilk gününde sahne olacak olan Oğuzhan Koç, Merinos Parkı’nı dolduracak sevenleri ile şarkılarını seslendirecek. Festivalin kapanış programı ise ünlü sanatçı Fettah Can ile yapılacak. 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.