Bursa’da ‘Sürdürülebilirlik Konferansı’ düzenlendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, KalDer ve BUSİAD iş birliği ile ilk kez düzenlenen ‘Sürdürülebilirlik Konferansı’, üniversite, kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

Bursa’da ‘Sürdürülebilirlik Konferansı’ düzenlendi
Yayınlama: 26.09.2024
1
A+
A-

Sürdürülebilirliğin, yalnızca bugünü değil, gelecek nesilleri de gözeten bir yaklaşım olduğunu söyleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Orkun Gazioğlu, “Sürdürülebilir bir Bursa hayalimiz, sadece belediyemizin değil, Bursa’mızda yaşayan herkesin ortak vizyonudur” dedi.

Kuruluşların sürdürülebilir kalkınma ve kurumsal sürdürülebilirlik konusundaki ihtiyaç ve beklentilerine yönelik bir platform oluşturmak, bu yöndeki uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirilen Sürdürülebilirlik Konferansı, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Orkun Gazioğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi, KalDer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nursel Ölmez Ateş, KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Ürkmez ve BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar’ın da yer aldığı toplantıya alanında uzman kamu, üniversite ve özel sektörden temsilcileri katıldı.

“Sürdürülebilir bir Bursa, herkesin ortak vizyonudur”
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Orkun Gazioğlu, sürdürülebilirliği kentin her köşesinde hayat bulan bir prensip olarak ele aldıklarını söyledi.

Sürdürülebilir kalkınmanın günlük yaşamın her anında karşılık bulması gereken bir sorumluluk olduğunu dile getiren Gazioğlu, yerel tarımı destekleyen projeleri genişlettiklerini, halkın gıda güvenliğini sağlamak için kırsal kalkınma projelerine yatırım yaptıklarını dile getirdi.

KalDer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nursel Ölmez Ateş, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmacılar sürdürülebilirlik ve iklim değişikliğinin iş dünyasına etkileri, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve mevzuatlar, sürdürülebilirlik raporlaması ve finansman ve özel sektör deneyimleri üzerine bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Program, sponsor kuruluşlara plaket takdimiyle sona erdi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.