Büyükkılıç: Toplu ulaşım sektöründeki en büyük RES projesine sahip olacağız

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. ve Uluslararası Toplu Taşıma Birliği (UITP) iş birliği ile düzenlenen Toplu Taşımada Temiz Enerjili Araçlar UITP Avrasya Konferansı’na katıldı.

Büyükkılıç: Toplu ulaşım sektöründeki en büyük RES projesine sahip olacağız
Yayınlama: 19.09.2024
4
A+
A-

Avrasya’nın En Prestijli Toplu Taşıma Konferansı’na Büyükşehir Belediyesi olarak ev sahipliği yapan Başkan Büyükkılıç, “Temiz yakıtlı ulaşımı desteklemek adına, projelendirdiğimiz 21 MW kapasiteli Rüzgâr Enerjisi Santrali’mizi (RES) ve 1,8 MW çatı Güneş Enerjisi Santrali’mizi (GES), yılsonuna kadar devreye alacağımızın sevincini şimdiden hem müjdeliyor hem de paylaşıyoruz. Toplu ulaşım sektöründeki en büyük Rüzgâr Enerji Santrali’ne sahip olacağız” dedi.

Temiz enerjili araç teknolojilerinin kent ulaşımında yaygınlaşmasının önünü açacak önemli bir konferans olan Toplu Taşımada Temiz Enerjili Araçlar UITP Avrasya Konferansı Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi, Erciyes Salonu’nda gerçekleşti.

Konferansa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra UITP Genel Sekreteri Mohamed Mezghani, Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Ali Kayabaşı, UITP Avrasya Başkanı Feyzullah Gündoğdu, Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Canbulut, Kayseri Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Hayrullah Şahin ile yurt içi ve yurt dışından davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Başkan Büyükkılıç, “Hepimiz için önem arz eden böyle anlamlı bir alanda çalışma yapan ekibimizi ve paydaşları kutluyorum. Umarım buradan çıkacak sonuçlar hepimiz için yararlı olur, bizler de bu doğrultuda hareket ederek, toplu taşıma ile ilgili çok önemli, yol gösterici, ufuk açıcı çalışmalar yapılmış olur” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.