CHP Edirne Milletvekili Ün: Kuraklıktan etkilenen tarlalarda rekolte yarı yarıya düştü

Edirne, 4 Eylül (Hibya) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ediz Ün, Trakya’nın tarihinin en sıcak dönemlerinden birini yaşadığını belirterek, bu durumun tarlalarda büyük zarara yol açtığına dikkati çekti.

CHP Edirne Milletvekili Ün: Kuraklıktan etkilenen tarlalarda rekolte yarı yarıya düştü
Yayınlama: 04.09.2024
3
A+
A-

CHP Edirne Milletvekili Ün, son 3 yıldır çayır tırtılı zararı ve kuraklıkla mücadele eden ayçiçeği üreticilerinin neredeyse iflasın eşiğinde olduğunu söyledi.

Küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle ayçiçeği tarlalarının adeta yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Ün, “Ancak AK Parti iktidarı, barajlar, sulama göletleri ve altyapı projeleri konusunda gereken adımları atmaktan aciz. Trakya, tarihin en sıcak dönemlerinden birini yaşıyor ve bu durum tarlalarda büyük zarara yol açtı.” dedi.

Ün, kuraklıktan etkilenen tarlalarda rekoltenin yarı yarıya düştüğünü ve bazı tarlalarda ise hiç ürün olmadığını belirterek, “Durum bu kadar vahimken, AK Parti 2024 yılı desteklemelerinde primin en az 5 lira olması gerekirken, 2 lira 25 kuruş gibi komik bir destekleme açıkladı. Ürün olmayan bir tarlaya ne kadar destek verirsen ver, hiçbir anlamı yok.” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.