Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi revizyon çalışmalarında sona gelindi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü, İzmir Körfezi’nin yeniden yüzülebilir duruma getirilmesi için Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’ndeki revizyon ve kapasite artırma çalışmalarını sürdürüyor.

Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi revizyon çalışmalarında sona gelindi
Yayınlama: 26.05.2024
6
A+
A-

Büyük Kanal Projesi kapsamında inşa edilen ve İzmir’e 2000 yılından beri hizmet veren Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nde yatırımlar devam ediyor. Kentin arıtma yükünü üstlenen 3 fazda revizyon çalışmalarında sona gelindi. Havuzlar temizlendi, verimliliğini kaybeden ekipmanlar yenilendi.  

Günlük arıtma kapasitesi yaklaşık 605 bin metreküp olan tesisin kapasitesini günlük 820 bin metreküpe çıkaracak 4. faz inşaatında da aşama kaydedildi. Proje tamamlandığında Çiğli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi alanında Türkiye’nin en büyüğü olacak.

İZSU Genel Müdürlüğü Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı Mürüvvet Kılıç, tesiste devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. Mürüvvet Kılıç, 3 fazın tamamındaki havuzların temizliği, tüm ekipmanların yenilenmesi çalışmalarının büyük bölümünün tamamlandığını söyledi. 

Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı Mürüvvet Kılıç, 4. fazın tesise gelen debinin karşılanması amacıyla ve aynı zamanda 3 fazda süren bakım onarım çalışmalarının rahat yapılabilmesi için ek bir ünite olarak planlandığını söyledi. Kılıç, 4. fazda inşaat çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Tesis Sorumlusu Çevre Mühendisi Gizem Kuş da tüm atık suların kanalizasyonlar aracılığıyla Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’ne geldiğini, her gün son arıtılan sudan numuneler alındığını ve analiz yapılmak üzere laboratuvara götürüldüğünü belirtti.

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.