Çin ile ABD arasında yeni tur stratejik diyalog başlatıldı

Wang Yi ve Jake Sullivan, yeni tur stratejik diyalog kapsamında iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesini ele aldı.

Çin ile ABD arasında yeni tur stratejik diyalog başlatıldı
Yayınlama: 27.08.2024
3
A+
A-

Wang Yi ve Jake Sullivan, yeni tur stratejik diyalog kapsamında iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesini ele aldı.

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve ÇKP Merkez Komitesi Dışişleri Komisyonu Ofisi Direktörü Wang Yi ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, bugün Beijing’de Çin ile ABD arasında yeni tur stratejik diyaloğu başlattı.

Wang Yi, diyalog sırasında yaptığı konuşmada, Çin ile ABD arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesinin dünyanın kaderi açısından önemli olduğunu vurguladı. İkili ilişkilerin özünü karşılıklı saygı, barış içinde bir arada yaşama ve kazan-kazan ilkesinin oluşturması gerektiğinin altını çizdi.

Wang Yi ayrıca, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve ABD Başkanı Joe Biden'ın San Francisco Zirvesi'nde vardıkları mutabakatın hayata geçirilmesinin, hem Çin hem de ABD için ortak bir görev olduğunu belirtti.

Yeni tur stratejik diyaloğun ana misyonunun da bu olduğunu ifade eden Wang, iki tarafın önümüzdeki iki gün boyunca derinlemesine ve samimi bir diyalog gerçekleştirmesini, engelleri ortadan kaldırarak ikili ilişkilerin San Francisco vizyonu doğrultusunda istikrarlı, sağlıklı ve sürdürülebilir gelişmesini sağlamasını umduğunu belirtti.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise, ABD Başkanı Biden’ın ABD-Çin ikili ilişkilerini sorumlu bir şekilde yönetmeye, rekabetin çatışmaya dönüşmesini engellemeye ve ortak çıkar alanlarında işbirliği yapmaya hazır olduğunu vurguladı. Sullivan, yeni tur stratejik diyalog kapsamında Çin tarafıyla geniş yelpazede verimli görüşmeler yapmaya ve iki ülkenin liderleri arasında varılan görüş birliklerini hayata geçirmeye hazır olduklarını ifade etti.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.