Davutoğlu: Artık tek bir gencimizi dahi kaybetmek istemiyoruz

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin genel merkezinde ülke gündemini değerlendirdi.

Davutoğlu: Artık tek bir gencimizi dahi kaybetmek istemiyoruz
Yayınlama: 02.09.2024
0
A+
A-

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, en çok güven duyulması gereken adalet, din ve devlet algılarının ciddi şekilde örseleniyor olmasından büyük kaygı duyduğunu dile getirerek, “Yaygınlaşan umutsuzluk dalgasının toplumda bir psikolojik travma etkisiyle şiddet ve öfke patlamalarına yol açmasından ve bunun zamanla kitleleri karşı karşıya getirebilecek olmasından büyük kaygı duyuyorum.” dedi.

Büyük bir ekonomik kriz sürecinden geçildiğini söyleyen Davutoğlu, “Evet, son yıllarda yapılan servet transferleriyle gelir adaletinde oluşan uçurumlar toplumsal dokuyu zaafa uğratıyor. Evet özgürlük alanlarının daralması, mülakatlarla önlerinin tıkanması gençleri umutsuzluğa sevk ediyor. Hemen hemen her ailede istihdam yetersizliği yüzünden ev genci haline dönüşen ve yurtdışı hayalleri kuran gençlerin dramı yaşanıyor.” diye konuştu.

Davutoğlu, artık tek bir genci dahi kaybetmek istemediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Bazı siyasiler bu görüntüleri paylaşarak geçmişteki olumsuz hatıraların sloganı olmuş ‘ordu göreve’, ‘genç subaylar rahatsız’ benzeri tweetler atmaları, diğer bazı siyasilerin de buna karşılık bir darbe çağrısı şüphesinden hareketle kutuplaşmaya çanak tutmaları akıl tutulmasıdır. Hem bir siyasetçi hem de Harp Akademilerimizde ders vermiş bir akademisyen olarak bu sakil durumu ifade edecek kelime bulmakta zorluk çekiyorum.”

Davutoğlu, “Kim hangi kutuplaştırma stratejisini yürütürse yürütsün biz bu gelecek vizyonunu savunma ve hayata geçirme davasından vazgeçmeyeceğiz.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.