DEĞERLİ METALLER – Altın, ABD enflasyon verisi öncesinde kayıp serisini sonlandırdı

İstanbul, 10 Ekim (Hibya) – Altın fiyatları Perşembe günü hafifçe toparlanarak altı seanslık kayıp serisini sonlandırırken, yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu yılki potansiyel faiz indirimine ilişkin görüşler için önemli bir ABD enflasyon verisine odaklanıyor.

DEĞERLİ METALLER – Altın, ABD enflasyon verisi öncesinde kayıp serisini sonlandırdı
Yayınlama: 10.10.2024
0
A+
A-

Spot altın yüzde 0,2 artışla ons başına 2.611,94 dolar oldu. ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,1 artışla 2.629,40 dolara yükseldi.

ABD doları yen karşısında 10 haftanın zirvesine yükseldi ve yatırımcıların Fed'in daha az agresif bir parasal genişleme döngüsünü fiyatlamaya devam etmesiyle Hazine getirileri tırmandı.

Yatırımcılar, açıklanacak olan Eylül ayı ABD Tüketici Fiyat Endeksi'ni (TÜFE) bekliyor. Endeksin çekirdek enflasyonun yıllık bazda yüzde 3,2'de sabit kaldığını göstermesi bekleniyor. Odak noktası Cuma günkü ABD Üretici Fiyat Endeksi verilerine kayacak. Analistlere göre, gün sonunda TÜFE verileri açıklandığında yatırımcılar altın fiyatlarının 2.640 dolar seviyesini zorlamasını bekliyor. 

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Çarşamba günü yaptığı açıklamada geçen ayki yarım puanlık faiz indirimine güçlü destek vererek, ekonominin beklendiği gibi gelişmesi halinde bu yıl bir ya da iki indirimin daha olası olabileceğini belirtti.

Merkez bankalarının küresel olarak altın satın aldığının görüldüğünü ve hızla yaklaşan ABD seçimleri etrafındaki belirsizliğin altını desteklemesi gerektiğine inandıklarını belirten analistler, altının 2025 ortasına kadar ons başına 2.850 dolara ulaşacağını tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.
 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.