DEĞERLİ METALLER – Altın fiyatları Fed’in büyük faiz indiriminin ardından sabit kaldı

İstanbul, 19 Eylül (Hibya) – Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) süper büyüklükte bir faiz indirimi yapmasının ardından bir önceki seansta rekor seviyeye ulaştıktan sonra Perşembe günü sabit kaldı.

DEĞERLİ METALLER – Altın fiyatları Fed’in büyük faiz indiriminin ardından sabit kaldı
Yayınlama: 19.09.2024
2
A+
A-

Spot altın Çarşamba günü 2,599.92 dolar ile rekor seviyeye ulaştıktan sonra hafif bir değişimle ons başına 2,562.85 dolar oldu. ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,4 düşüşle 2.587,40 dolara geriledi.

Diğer metaller arasında, spot gümüş yüzde 0,7 artışla ons başına 30,26 dolar, platin yüzde 0,4 artışla 972,06 dolar ve paladyum yüzde 0,2 düşüşle 1.059,97 dolar oldu.

Fed, Başkan Jerome Powell'ın politika yapıcıların enflasyonun düşmesiyle birlikte düşük işsizlik oranını sürdürme konusundaki kararlılığını göstermeyi amaçladığını söylediği, her zamankinden daha büyük bir yüzde yarım puanlık indirimle başladı.

Bununla birlikte Powell, ekonominin güçlü kalmaya devam ettiğini, işsizlik başvuruları ve mevcut yüzde 4,2'lik işsizlik oranı gibi birçok iş piyasası göstergesinin endişe verici seviyelerde olmadığını söyledi.

Analistlere göre, traderlar Fed'in Kasım toplantısında 25 baz puanlık bir indirim için yaklaşık yüzde 70, 50 baz puanlık bir indirim için ise yüzde 30 şans bekliyor.

Jeopolitik cephede ise Çarşamba günü Lübnan'da Hizbullah'a ait cihazların yeniden patlaması, bir gün önce gruba ait çağrı cihazlarının benzer şekilde patlamasının ardından daha geniş çaplı bir çatışma gerilimini körükledi.

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.