DEĞERLİ METALLER-Altın güçlü dolar karşısında değer kaybetti; ABD istihdam verileri odakta

İstanbul, 2 Eylül (Hibya) – Altın fiyatları Pazartesi günü doların güçlenmesiyle düşerken, yatırımcılar Federal Rezerv’in bu ay yapması beklenen faiz indiriminin boyutuna ilişkin bahislerini sağlamlaştırmak için önemli ABD istihdam verilerini bekledi.

DEĞERLİ METALLER-Altın güçlü dolar karşısında değer kaybetti; ABD istihdam verileri odakta
Yayınlama: 02.09.2024
2
A+
A-

Spot altın, yüzde 0,3 düşüşle ons başına 2.494,76 dolar oldu. ABD altın vadeli işlemleri 2,527.20 dolarda sabit kaldı. Spot altın, ABD tüketici harcamalarının Temmuz ayında güçlü bir şekilde arttığını gösteren verilerin yarım puanlık faiz indirimine karşı çıkmasının ardından önceki seansta yüzde 1 düştü.

Spot gümüş yüzde 1,5 düşerek ons başına 28,41 dolar olurken, platin yüzde 0,3 değer kazanarak 928,50 dolar ve paladyum yüzde 0,1 artışla 966,43 dolar oldu.

Dolar yaklaşık iki haftanın zirvesine ulaştı ve dolar fiyatlı külçeleri diğer para birimi sahipleri için daha az çekici hale getirdi.

Fed'in 17-18 Eylül'deki politika toplantısında faiz indirim döngüsünü başlatması bekleniyor. CME FedWatch aracına göre, işlemciler şu anda 25 baz puanlık bir indirim için yüzde 69 ve 50 baz puanlık bir indirim için yüzde 31 şans görüyor.

Bu hafta ISM anketleri, JOLTS iş ilanları, ADP istihdam ve tarım dışı istihdam raporları açıklanacak. Bir özel sektör anketi, önemli metal tüketicisi Çin'de imalat faaliyetlerinin Ağustos ayında yeniden büyümeye geçtiğini, istihdamı desteklediğini ve görünüme ilişkin güveni artırdığını gösterdi.
 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.