Dervişoğlu: Türkiye’nin geleceği birleştirici bir siyasetle yeniden inşa edilmelidir

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Ankara’da gazete ve televizyon temsilcileriyle bir kahvaltı programında bir araya geldi.

Dervişoğlu: Türkiye’nin geleceği birleştirici bir siyasetle yeniden inşa edilmelidir
Yayınlama: 30.09.2024
2
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Ankara’da gazete ve televizyon temsilcileriyle bir kahvaltı programında bir araya geldi.

Programın açılış konuşmasını yapan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Türkiye’nin içinden geçtiği kritik dönemde basın mensuplarının da her zamankinden çok daha kritik bir sorumluluğu üstlendiğini ifade etti.

Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve siyasal alanda köklü bir değişime ihtiyacı olduğu herkesin malumu olduğunu belirten Dervişoğlu, şunları söyledi:

“Siyaset halk için ve insan için yapılıyorsa siyasetin de dönüşümü artık kaçınılmazdır. Bugün eski siyaset anlayışlarıyla popülist söylemlerle, ayrıştırıcı politikalarla bir ülkenin geleceğini inşa etmek sizler de takdir edersiniz ki mümkün değildir. Siyaset, gençlerin taleplerine, halkın ihtiyaçlarına ve dünyanın değişen gerçeklerine kulak vermek mecburiyetindedir. Toplumsal barışı, adaleti ve refahı sağlamak ancak siyaset kurumunun kendisini yenilemesi ile mümkündür. Bütün çalışmalarımız siyasete yeni bir bakış ve yeni bir soluk kazandırmak içindir. Tüm gayretimiz bu ülkenin ihtiyaç duyduğu değişimi sağlamak halkımıza yeni bir gelecek sunmak ve yeni bir heyecan uyandırmak içindir.”

Dervişoğlu, son zamanlardaki siyaset anlayışı hakkında “Dikkat ederseniz, son zamanlarda partilerden daha çok kişilerden bahsediyor ve ortak geleceğimizi kurumsal politikalar yerine şahıslar üzerinden kurgulanmış bir siyasi planlamaya zorlanıyoruz. Bu değiştirmeye mecbur olduğumuz sistemin bize dayattığı ve asla kabul edemeyeceğimiz bir handikaptır. Türkiye'nin geleceği, birleştirici ve kapsayıcı bir siyasetle yeniden inşa edilmelidir. Biz bunun için varız ve mutlaka başaracağız” dedi.

Konuşmasında Türkiye’nin ihtiyaç duyduklarının kısa bir özetini anlattığını ve eksiklerin de olduğunu belirten İYİ Parti Genel Müsavat Dervişoğlu, konuşmasına şu sözlerle son verdi:

“Asayiş sorunlarıyla uğraşıyoruz. Tarım alanında ciddi sıkıntılarla baş başayız. Yaşanan bu süreç sosyal hayatımızı tahrip etti. Aileler arasındaki ilişkiler zedelendi. Her gün kadın cinayetleriyle cinsel tacizlerle, çocuk cinayetleriyle uğraşıyoruz ve ciddi bir bunalımla da karşı karşıyayız bazı alanlarda ama herkes kabul etmeli yani bu doğal bir sürecin, sıradan bir sürecin sonucu değil. Birtakım yanlışlıklar yapıldı. Birtakım yanlış uygulamalarla karşı karşıya bırakıldık. İleriyi görmeyen stratejik adımları maharet farz ederek yanlış adımların atılmasına da vesile olunduğu aşikardır. İşte bu saikle bu ülkenin yeni bir sese, yeni bir nefese ve yeni bir yolculuğa ihtiyacı vardır. Bu kutlu yolculuğu başlatmak milletimizle birlikte sürdürmek ve ülkemizi aydınlık ufuklara buluşturmak kararlılığındayız.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.