Dervişoğlu: Türkiye’nin ilgi alanına giren bütün coğrafyanın dertleri, dert kabul edilmeli

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret etti.

Dervişoğlu: Türkiye’nin ilgi alanına giren bütün coğrafyanın dertleri, dert kabul edilmeli
Yayınlama: 13.08.2024
0
A+
A-

Gelecek Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleşen ziyaretin ardından Dervişoğlu ve Davutoğlu ortak basın toplantısı düzenledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’na yapmış oldukları ziyaretin sadece bir iade-i ziyaretle sınırlı olmadığını belirten Dervişoğlu, “Hem Türkiye’nin meselelerini hem dünyanın karşı karşıya bulunduğu sorunları, dünyanın jeopolitiğini, Türk Milleti’nin ilgi alanına giren coğrafyaların hassasiyetlerini, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal problemlerini karşılıklı olarak tezekkür ettik. Fevkalade istifade ettiğimi söyleyebilirim.” dedi.

Türkiye’nin kendi içerisinde yaşanan yakıcı problemleri, dünyada yaşanan sorunları ve yakın coğrafyadaki dertleri de görüşme kapsamında ele aldıklarını kaydeden Dervişoğlu, “Birçok konuya ortak bir pencereden bakabilme kabiliyeti sergileyebildiğimizi ifade etmekten mutluluk duyuyorum. Yani hassasiyetlerimiz ortak, bu hassasiyetleri paylaşabilecek aynı kökten gelmiş arkadaşlarımızla da sık sık bir araya gelmek suretiyle dünyanın ve ülkenin karşı karşıya bulunduğu sorunları tartışmaya, çözüm önerileriyle de paylaşmaya gayret sarf ediyoruz. Bugün de böyle bir görüşme oldu. Türkiye’nin ilgi alanına giren uzak-yakın bütün coğrafyanın dertleri, bizler tarafından da dert kabul edilmeli.” dedi.

Konuşmalarında çiftçilerin yaşadığı sorunlara da değindiklerini ifade ederek Afyon, Manisa, Bursa ve Balıkesir’de yaşanan olayları takip ettiklerini ve söz konusu illere yakın zamanda ziyaret düzenleyeceğini söyleyen Müsavat Dervişoğlu; “Ben şahsen arkadaşlarımızın teşkilatlarımızla birlikte hazırladığı program kapsamında o bahsettiğim illere gideceğim. Ama henüz bir yolculuğa çıkmadan önce özellikle bürokratları uyarmak istiyorum. Çünkü Türkiye’nin konuşan bir Türkiye olması lazım. Konuşan Türkiye, demokrat bir Türkiye’dir. Demokrat Türkiye de sonuçları çözme iradesi sergileyen bir Türkiye'dir. Bence devletleşmiş bir partiye, devletleşme istidadı sergileyen bir partiye bürokratik yapmak yerine, devlet adamı olma vasıflarıyla ortaya çıksınlar. Dolayısıyla üzerine düşen sorumluluğun da icaplarını yerine getirsinler.”  ifadelerini kullandı. 

Devlet yönetiminin her alanında aşınma olduğunu ve Türkiye’nin her alanda bir tartışma meselesi olduğunu kaydeden Dervişoğlu, “Her alanda aşınma var. Her alanda devlet zafiyet içerisinde; yani dış politikada da, iç politikada da, hukuk alanında da, TBMM’deki çalışmalar kapsamında da neredeyse tartışma konusu olmayan meselesi yok Türkiye’nin, bunu salt kendi çabalarınızla çözebilmeniz de mümkün değil, birlikteliğe ihtiyacımız var, işbirliğine ihtiyacınız var. Ortak akla ihtiyacınız var. Ortak aklın teşekkül ettirilmesini temin edebilmek adına da gayrete ihtiyacınız var. Biz bu yönüyle baktığınızda hem Sayın Davutoğlu'nu hem de Gelecek Partisi’ni kendimize hiç uzak görmüyoruz. Onun için bu nazik ev sahiplikleri ve bizden esirgemedikleri kadir şinaslıkları için de kendilerine çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

16 Ağustos’ta TBMM’de gerçekleşecek olan oturuma ve Can Atalay ile ilgili alınabilecek karara ilişkin görüşleri sorulan Dervişoğlu; “Gasp edilen bir hak var ortada. Yanlış uygulamadan kaynaklı olumsuz sonuçlar var. Sürecin doğru yönetilmediğine dair de ortak bir kanaat var. Sürecin doğru yürütülmesi lazım. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı da yanlış uygulamalara adım attı biliyorsunuz. Anayasa Mahkemesi’nin ihraç ihlal kararlarına yerel mahkemelerin uymak zorundalığı var ve ihlal kararına ilk derece mahkemeleri biliyorsunuz bakıyor. Ama Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelen ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından okutulan karar, ilk derece mahkemesinin değil Yargıtay'ın kararı, dolayısıyla burada bir usulsüzlük yapılmış oluyor. Meclis Başkanı bu kabil aykırı uygulamaları hep kendisi yurt dışındayken yapılıyor. Dolayısıyla aymaz bir durumla karşı karşıyayız. Bunun düzeltilmesi lazım.” dedi.

İYİ Parti’den istifa eden bazı milletvekillerinin Ak Parti’ye katılması iddialarına ilişkin de Dervişoğlu; “Partimizden biri gitmiyor bağımsız milletvekili pozisyonunda gitmesi muhtemel olan arkadaşlarımız. Onlara da biz biliyorsunuz, partimizden istifa eden hiç kimseyle ilgili olumsuz tek bir beyanda bile bulunmadık bu zamana kadar. Bundan sonra da bu tavrımızı değiştirecek değiliz pek tabii ki onlara çıktıkları yeni siyasi yolculukta başarılar diliyorum. Eğer Adalet ve Kalkınma Partisi'ne gidiyorlarsa, gönül rahatlığıyla söylüyorum ki; onlara hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.