Dervişoğlu’ndan vekil transferi çıkışı: Utanın beyler utanın

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi grup toplantısında konuştu.

Dervişoğlu’ndan vekil transferi çıkışı: Utanın beyler utanın
Yayınlama: 05.06.2024
2
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, vekil transferi tartışmasına ilişkin değerlendirme yaptı. Milletvekili transferlerinin “Güneş Motel” pazarlıklarını aratmayacak bir arsızlıkla ve siyasi ahlaktan nasiplenmemiş bir pervasızlıkla yapıldığını belirten Dervişoğlu, “Utanın beyler utanın! Bir milletvekilinin partisi ile bağını koparmadan, kendisine siyasi ikbal aramak üzere başka bir partinin kapısında istikbal dilenmesi ne kadar ayıp ise bir siyasi parti genel başkanının böyle bir işe çanak tutmak için plan kurması da aynı derecede ayıp ve utanç vericidir.” dedi.

Dervişoğlu, “Muhalefeti tek elde toplamaya çalışıp iktidar ile oturacağı pazarlığın heyecanını normalleşme diye satanların iyice yumuşacık olup iktidara yaktıkları yeşil ışıkları görüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasının kendilerini gizleyeceğini sanarak, ortaya saçtıkları kirli pazarlıkları biliyoruz. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz! Hepsine buradan sesleniyorum: Git söyle Kayser'ine: Ufukların süsüyüz; baykuştan pervamız yok, biz şahinler sürüsüyüz” şeklinde konuştu.

 

Siyasette normalleşme sürecine dair Dervişoğlu, “AK Parti iktidarı; sendikalarda, sivil toplum kuruluşlarında, üniversitelerde, demokrasinin en önemli güçlerinden olan medyada, kendine bağlı, el pençe divan duran yapılar oluşturma stratejisiyle, muhalefeti de bu kervana katmak hayaliyle, arka fonda çatallı bir sesten uzlaşma türküsüyle milletimize yumuşama masalı anlatıyor.” dedi.

“Hodri meydan! Haydi normalleşelim”

İktidara “Hodri meydan! Haydi normalleşelim!” diye seslenen Dervişoğlu şunları dile getirdi:

“Türk milletinin akılda, hukukta ve inançta birleşerek el ele kurduğu bu Gazi Meclisin; kanun yapabildiği, idareyi denetleyebildiği ve sizlerden hesap sorabildiği bir parlamenter sistem kurmak için çabalayın,  Normalleşelim. Başımıza ördüğünüz belaların en karanlığı olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden vazgeçin, hukukun üstünlüğüne kuvvetler ayrılığına dönün, normalleşelim!”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.