DEVA Partili Avşar: Bu şartlarda gençler nasıl okusun?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın cevaplaması istemiyle öğrencilerin barınma ve geçinme sorunlarına ilişkin yazılı soru önergesi verdi.

DEVA Partili Avşar: Bu şartlarda gençler nasıl okusun?
Yayınlama: 26.08.2024
3
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın cevaplaması istemiyle öğrencilerin barınma ve geçinme sorunlarına ilişkin yazılı soru önergesi verdi. KYK yurtlarında öğrencilerin ancak 7’de 1’inin barınma ihtiyacının karşıladığını belirten Avşar, açıkta kalan öğrenciler için bir planının olup olmadığını sordu.

Avşar, Bakanlık verilerine göre Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun toplam yurt kapasitesinin 1 milyon civarında olduğu ve öğrencilerimizin ancak 7’de 1’ine barınma imkanı sağlayabildiğini söyledi.

Milletvekili Avşar, “Bu şekilde Bakanlığın piyasaya göre daha avantajlı şartlarda sağladığı bu yurt imkanı sınırlı kalınca öğrenciler, en temel ihtiyaç kalemleri olan barınma konusunu özel yurtlarla veya ev kiralamak suretiyle gidermek zorunda kalmaktalar. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumun tetiklemesiyle öğrencilerin çoğunluğunun kendi ailelerinin imkanlarıyla bu barınma sorununu çözme ve gündelik ihtiyaçlarını karşılama durumu ortadan kalkmıştır.” dedi. 

Avşar, bu durumun özellikle büyük kentlerde okulla birlikte gençleri, ihtiyaçlarını karşılama arayışına sevk ettiğini, yarı zamanlı ve çok niteliksiz işlerde çalışmak zorunda bırakıldığını, dolayısıyla gençlerde odak noktasının kaydığını, konsantrelerinde ve öğrenme motivasyonlarında düşüşe sebep olduğunu belirtti.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.