DEVA Partili Ekmen, Bakan Tekin’e 7 soru yöneltti

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Mevsim Tarım İşçiliği İzleme ve Değerlendirme Kurulu Genelgesi’ni Meclis gündeminde tutmaya devam ediyor.

DEVA Partili Ekmen, Bakan Tekin’e 7 soru yöneltti
Yayınlama: 13.09.2024
3
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, başta mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirmesi olmak üzere eğitime kolayca ulaşabilmeleri için yapılması gereken çalışmaları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Ekmen, Milli Eğitim Bakanlığının çalışama alanına giren Mevsim Tarım İşçiliği İzleme ve Değerlendirme Kurulu Genelgesi kapsamında bakanlığın yürüttüğü çalışmaların son durumunu sordu.

Soru önergesinde Ekmen, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e genelge ile ilgili bakanlığın alanına giren konularla ilgili şu soruları yöneltti:

1.Genelgenin 3. Maddesi gereğince, mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının eğitimlerine devam edebilmesi için Bakanlığınızca hangi adımlar atılmıştır? Bu konuda karşılaşılan zorluklar nelerdir?

2.Mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik olarak eğitim ve sosyal faaliyet merkezlerinin kurulması için Bakanlığınızca yapılan çalışmalar nelerdir? Bu merkezlerin kurulması planlanan iller ve mevcut durum nedir?

3.Geçici yerleşim alanlarında eğitim hizmetlerinin sağlanabilmesi için Bakanlığınızın diğer bakanlıklarla (örneğin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı) kurduğu iş birliği mekanizmaları nelerdir?

4.Mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının eğitimlerine devam edebilmesi için taşınabilir sınıf, gezici öğretmen vb. gibi çözümler sunulmuş mudur? Bu çözümlerin etkinliği konusunda Bakanlığınızca yapılan değerlendirmeler nelerdir?

5.Genelgenin 13. Maddesi ile oluşturulan Mevsim Tarım İşçiliği İzleme ve Değerlendirme Kurulu ilk toplantısına kurumunuzu temsilen katılacak Bakan Yardımcısı belirlenmiş midir? Kurul ilk toplantısını yapmış mıdır? Yapmış ise alınan izleme ve değerlendirme kararlarından Bakanlığınızı ilgilendiren kararlar nelerdir

6.Genelge’nin 12. Maddesi ile oluşturulması gereken Mevsim Tarım İşçiliği İzleme Kurullarına Bakanlığınız şu ana kadar hangi il ve ilçelerde üye vermiştir? Üye verilen kurulların çalışmaları nelerdir?

7.Genelge bakanlık yetkililerinizce incelenip genelgeye göre bakanlığınızı ilgilendiren diğer konularda hangi adımlar atılmıştır?


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.