DEVA Partili Ekmen: Kamu-özel iş birliği patronları ne zaman fedakarlık yapacak?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, tartışmaların odağında bulunan kamu-özel iş birliği projeleriyle ilgili eleştirilerde bulundu.

DEVA Partili Ekmen: Kamu-özel iş birliği patronları ne zaman fedakarlık yapacak?
Yayınlama: 17.09.2024
2
A+
A-

Ekmen, bütçeden her yıl milyarlarca liranın harcandığı kamu-özel iş birliği projeleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

İktidarın emekliye 12 bin 500 lirayı büyük bir fedakarlık olarak sunduğunu hatırlatan Ekmen, asgari ücretlinin açlık sınırının altında bir ücrete mahkum edildiğini belirterek, “Mevcutpolitikaların emekliyi, asgariyi ücretliyi, çiftçiyi koruyan ayağı eksik ve bu yönüyle IMF’den daha acımasız bir program. Vatandaştan bu kadar büyük fedakârlık beklenirken, garanti ödemeli kamu-özel iş birliği projeleri müteahhitlerinden bir fedakarlık talep edilmiş midir?” diye sordu.

Ekmen, milyarlarca liranın ödendiği kamu-özel iş birliği projeleriyle ilgili eleştirilerde bulunarak, “Kamu özel iş birliği projelerinin yatırım ve finansman maliyeti, bugüne kadar ödenen para dikkate alındığında; Hazine ve Maliye Bakanlığı söz konusu patronları masaya davet edip alacaklarının hiç olmazsa bir kısmından fedakârlık yapmaları hususunda bir talep dile getirmiş midir? Yoksa emekliden, asgari ücretliden bir lira, bir lira toplamaya çalışan iktidar kamu-özel iş birliği projelerinin patronlarıyla bir pazarlığa girişmeyi dahi göze alamamakta mıdır?” ifadelerini kullandı.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.