DEVA Partili Esen, aşı tedarik krizi iddialarını Bakan Memişoğlu’na sordu

İstanbul Milletvekili ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, son dönemde yaşanan aşı tedarik ve dağıtım sorunlarına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisine yazılı soru önergesi sundu.

DEVA Partili Esen, aşı tedarik krizi iddialarını Bakan Memişoğlu’na sordu
Yayınlama: 30.09.2024
3
A+
A-

İstanbul Milletvekili ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, son dönemde yaşanan aşı tedarik ve dağıtım sorunlarına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisine yazılı soru önergesi sundu. Özellikle bebeklik çağı aşı takviminde ciddi aksamaların yaşandığını belirten Esen, Sağlık Bakanlığından bu konuda acil bir çözüm talep etti.

Esen, bazı illerde aşı sıkıntısının yaşanmazken diğer illerde ciddi eksiklikler olduğuna dikkat çekti, durumun soğuk zincir için gerekli malzemelerin erişmemesine bağlı olabileceğini belirtti ve il sağlık müdürlükleri arasındaki bu stok farklılıklarının nasıl giderileceğini ve aşı dağıtımındaki dengesizliklerin çözümü için hangi adımların atılacağını sordu.

Esen, önergesinde ayrıca Türkiye’de aşı tedarik süreçlerinin ihale ve yönetim aşamalarında ciddi aksaklıklar yaşandığını belirtti. İhale süreçlerinin neden uzun sürdüğünü ve bu süreçlerin nasıl hızlandırılacağını da Sağlık Bakanlığı’na soran Esen, halk sağlığı açısından hayati önem taşıyan aşıların temin edilememesinin uzun vadede salgınlara yol açabileceğini belirtti.

MEB Bütçesinin çok sorunlu planlanması ve Bakan Yusuf Tekin’in yanlış kararları nedeniyle okullarda korkunç bir hijyen krizinin yaşandığını söyleyen Esen, aşı sorunuyla birleşecek bu hijyen probleminin salgınlara yol açarak çocukların ve genel olarak halk sağlığının tehlikeye girmesine neden olacağını iddia etti. Esen, bakanlığa, bu konuda yapılan herhangi bir risk analizi olup olmadığını sordu ve olası salgın riskine karşı önlemlerin derhal alınması gerektiğini vurguladı.

Aşı tedarik sorunlarının ciddiye alınması gerektiğini belirten Esen, “Bu konuda derhal harekete geçilmeli ve yaşanabilecek riskler göz önünde bulundurularak kapsamlı bir çözüm planı devreye sokulmalıdır” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.