DEVA Partili Karatutlu: Kahramanmaraş, deprem öncesi de ihmal edilen bir kentti

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu, düzenlediği basın toplantısında deprem sonrası Kahramanmaraş’ın eğitim, barınma, altyapı ve sağlık alanındaki sorunlarına dikkat çekti.

DEVA Partili Karatutlu: Kahramanmaraş, deprem öncesi de ihmal edilen bir kentti
Yayınlama: 11.09.2024
3
A+
A-

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu, düzenlediği basın toplantısında deprem sonrası Kahramanmaraş’ın eğitim, barınma, altyapı ve sağlık alanındaki sorunlarına dikkat çekti. Karatutlu, depremin üzerinden geçen zamana rağmen ciddi altyapı eksikliklerinin ve ihmallerin sürdüğünü belirtti.

Kahramanmaraş’ta okullar açılmış olsa da, deprem sonrası eğitimin aksamaya devam ettiğini vurgulayan Karatutlu, “Yıkılan okulların yerine yenileri yapılmadı, mevcut okullar yetersiz kalıyor.” dedi. Ulaştırma konusunda da eleştirilerde bulunan Karatutlu, Kahramanmaraş-Kayseri ve Kahramanmaraş-Türkoğlu yollarının ihmal edildiğini, bu yolların kötü durumda olduğunu ve kazalara davetiye çıkardığını ifade etti. Karatutlu, bu yollardaki tünellerin kapatıldığını ve kamuoyuna bilgi verilmediğini de belirtti.

Deprem bölgesinde kaçak yapılaşmanın arttığını ifade eden Milletvekili Karatutlu, yerel yönetimlerin bu soruna yeterince müdahale etmediğini vurguladı. Deprem konutlarının yapıldığı Çağlayancerit ve Ağyar yollarının tek şerit halinde olduğunu ve bu konuda da herhangi bir çalışmanın yapılmadığını aktardı.

Karatutlu, Kahramanmaraş’ın deprem öncesinde de ihmal edilen bir şehir olduğunu ve deprem sonrası bu ihmallerin derinleştiğini vurguladı. Şehrin sorunlarının çözülmemesi durumunda, Kahramanmaraş’ın en az 10 yıl daha bu sıkıntılarla boğuşmaya devam edeceğini belirterek, merkezi hükümetten daha fazla destek talep etti.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.