DEVA Partili Kaya: Ahilik ahlakını ve geleneğini sürdürmemiz büyük önem taşıyor

DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, Gaziantep’te esnaf ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

DEVA Partili Kaya: Ahilik ahlakını ve geleneğini sürdürmemiz büyük önem taşıyor
Yayınlama: 24.09.2024
2
A+
A-

Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) tarafından düzenlenen Ahilik Haftası kutlama törenlerine katılan Kaya, GESOB tarafından yılın kalfası ödülüne layık görülen Batuhan Zoroğlu’na ödülünü verdi ve Zoroğlu’nun kalfalık kuşağını (şet) bağladı.

Kaya, yaptığı açıklamada, “Ahilik kültür ve değerlerinin yeniden hatırlanarak tazelenmesi için önemli bir fırsat olan Ahilik Haftası’nın 37 yıldır Gaziantep’te düzenli bir şekilde her yıl kutlanması şehrimizin esnaf ve sanatkarları için bir gurur vesilesidir. Esasında meslek ahlakını öne çıkaran bir yapı olan ahilik kültürünün korunması ve yaşatılması gerekiyor. Bizim başta ticaret ve sanayisiyle öne çıkan Gaziantep’imiz olmak üzere ülke çapında ahilik ahlakını ve geleneğini sürdürmemiz büyük önem taşıyor.” dedi.

Gaziantep’te düzenlenen 37. Ahilik Haftası törenlerine katılan Kaya, açıklamasında, ahiliğin temellerinin 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından Anadolu’da atıldığını belirterek, “Ahilik hepimizin de çok iyi bildiği gibi milletimizin temel değerleri olan sevgi, hoşgörü, yardımseverlik ve dayanışma anlayışları etrafında şekillenmiştir. Ahi teşkilatı da iş ahlakına önem veren esnaf ve sanatkarlar tarafından kurulmuş bir meslek teşkilatıdır. Bu önemli mirasın, bu etkinlikler sayesinde genç nesillere aktarılarak yaşatılmasını diliyorum.” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.