DEVA Partili Kısacık: Enerji rezervlerimiz artarken, halkımızın faturası neden düşmüyor?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, Bakanlıkların 2025 bütçe görüşmelerinde söz alarak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a faturalarını ödeyemeyen vatandaşların durumunu sordu.

DEVA Partili Kısacık: Enerji rezervlerimiz artarken, halkımızın faturası neden düşmüyor?
Yayınlama: 20.11.2024
3
A+
A-

TBMM’de devam eden 2025 yılı Plan Bütçe Komisyonu çalışmaları kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının bütçe görüşmelerine katılan Kısacık, vatandaşların elektrik ve doğal gaz faturalarını ödeyemediğinden dert yandığını gündeme getirdi. Kısacık, Alparslan Bayraktar’a yönelttiği, “Karadeniz'de tarihimizin en yüksek doğal gaz rezervinin keşfini gerçekleştirdik, sondaj sayımızı arttırdık, rezerv keşif sayımızı arttırdık, yurt içi petrol üretimimizi artırdık, enerjide devrim gerçekleştirdik, son yirmi yılda enerji sektöründe 3 yeni Türkiye inşa ettik, güneş enerjisinden daha fazla elektrik üretiyoruz, rüzgar enerjisinden daha fazla elektrik üretiyoruz… Peki bu keşifler, üretimler ve çalışmalar halkımıza neden yansımıyor? Madem üretim bu kadar fazla halkımız bunu neden hissetmiyor? Enerji alanında yeni rezerv keşifleri ve üretim bu kadar artarken elektrik ve doğal gaz faturasını ödeyemeyen vatandaşlarımızın sayısı neden her geçen gün artıyor? Vatandaşın elektrik ve doğal gaz faturası her geçen ay neden artıyor? Vatandaş her gün elektriğinin kesildiği, doğal gazının kesildiği yönünde şikayetlerde bulunuyor. Askıda fatura sayısı artıyor. Geride bıraktığımız yaz çiftçilerimiz tarla sulama ücretlerini ödemekte neden zorlandı? Çiftçilerimiz yaz aylarında neden eylemler yaptı? Halkın enerjiye ulaşımı her geçen gün neden daha zorlaşıyor?” sorularıyla enerji alanındaki keşif, üretim ve çalışmalarının vatandaşa olumlu yansımadığına dikkat çekti.

Konuşmasında, Bayraktar’ın madencilik sahasında paylaştığı verilere de yer veren Kısacık, madencilik sektöründeki hacim artışının maden işçileri için gelişme ifade etmediğinin altını çizdi:

“Madencilik sektöründe 65 milyar TL olan hacmin yirmi yılda 4 kat artıp 270 milyar TL’ye yükseldiği ifade edildi. Tamam hacim 4 kat arttı. Peki, maden işçisi kardeşlerimizin refah düzeyi yirmi yıl öncesine göre 4 kat arttı mı? Madencilik denilince son 20 yılda yaşadığımız kazalar 4 kat daha azaldı mı? Maden kazaları konusunda iş sağlığı ve güvenliği alanlarında hedefler görmek isterdim, ancak göremedim. Hacmin 4 kat artmış olması, madenciliğin ülkemizdeki acı ve kahır dolu tarihinde yeni aydınlık sayfalar açacak mı?”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.