DEVA Partili Rızvanoğlu’ndan BDDK’ya çağrı

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın düğününde finans kuruluşlarının yöneticilerinden gelen yüklü miktardaki takıların kamuoyunda “dolaylı rüşvet” olarak algılandığını öne sürdü.

DEVA Partili Rızvanoğlu’ndan BDDK’ya çağrı
Yayınlama: 26.09.2024
2
A+
A-

Rızvanoğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK), sadece bankacılık sistemini denetleyen değil, aynı zamanda piyasaya giriş çıkışlar için izinler veren ve düzenlemeler yapan güçlü ve stratejik bir kamu kurumu olduğuna dikkat çekti.

Rızvanoğlu, “BDDK gibi kritik bir kurumda görev yapan bir yöneticinin, denetlemekle yükümlü olduğu finans kuruluşlarının yöneticileriyle bu kadar yakın ilişki içinde olması kabul edilemez. Bu durum, kamuoyunun gözünde dolaylı bir rüşvet olarak algılanıyor ve piyasaların denetimine gölge düşürüyor. Bankalar ve finansal kuruluşlar, en hassas denetim alanlarından biridir ve BDDK bu sistemin sağlıklı işlemesi için düzenleyici ve denetleyici görevini tarafsızlıkla yerine getirmelidir. Denetim görevlilerinin şeffaflık, tarafsızlık ve nesnellik ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olması zorunludur. Aksi takdirde, BDDK, kamu çıkarları yerine bankaların çıkarlarını gözeten bir yapıya dönüşür” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.