DİMES’e yeni Kurumsal İlişkiler ve İletişim Direktörü

Kurumsal iletişim ve kurumsal ilişkiler alanında 20 yılı aşkın deneyime sahip Sanem Anıl, Türkiye’nin önde gelen içecek şirketlerinden DİMES bünyesinde Kurumsal İlişkiler ve İletişim Direktörü olarak göreve başladı. Sanem Anıl, özellikle son yıllarda yenilikçi ürünleriyle tarıma dayalı inovasyon konusunda önemli başarılara imza atan DİMES’in hedefleri ve temel değerleri doğrultusunda Kurumsal İletişim, Kurumsal İlişkiler, Regülasyon ve Sürdürülebilirlik gibi konularda sorumluluk üstlenecek.

DİMES’e yeni Kurumsal İlişkiler ve İletişim Direktörü
Yayınlama: 13.09.2024
3
A+
A-

Türkiye’nin yerli sermayeli ilk meyve suyu markası ve ülkemizin önde gelen içecek şirketlerinden DİMES, itici gücünü kolektif inovasyon kültüründen alan “tarıma dayalı, katma değerli içecek şirketi” vizyonu çerçevesinde belirlediği stratejileri ve küresel marka genişlemesi hedefleri kapsamında organizasyon yapısını güçlendirmeye devam ediyor. 

Hedefler ve ihtiyaçlar doğrultusunda şekillenebilen esnek bir organizasyon yapısına sahip olan DİMES bünyesinde, Kurumsal İlişkiler ve İletişim Direktörü görevine, 20 yılı aşkın deneyime sahip Sanem Anıl getirildi. Alanındaki uzmanlığı ve birikimiyle farklı sektörlerden büyük boyutlu ulusal ve küresel şirketlere değer katan Sanem Anıl, DİMES bünyesinde Kurumsal İletişim, Kurumsal İlişkiler, Regülasyon ve Sürdürülebilirlik gibi konularda sorumluluk üstlenecek. Sanem Anıl, ilgili departmanlar ve danışman iş ortaklarıyla birlikte hazırlanacak paydaş analizleri ve haritaları ışığında, bütünsel iletişim planlarının oluşturulması ve uygulanmasının sağlanmasından, gıda ve diğer sektörel regülasyonlar doğrultusunda kamu kurumları ve STK’larla ilişkilerin yürütülmesinden, sürdürülebilirlik odaklı çalışmalar ve kurumsal sosyal sorumluluk programlarından sorumlu olacak.

DİMES Ailesine katılımı öncesi, AYDEM Perakende bünyesinde Kurumsal İletişim Müdürü olarak görev yapan Sanem Anıl, 2003 yılında British American Tobacco (BAT) bünyesinde İletişim ve Regülasyon İşleri Uzmanı olarak başladığı profesyonel kariyerinde Hollanda Yüksek Öğrenim Enstitüsü İletişim ve Kurumsal İlişkiler Müdürü, BP Türkiye Kıdemli İletişim ve Medya İlişkileri Müdürü olarak görev yaptı. Kariyeri boyunca farklı sektörlerden uluslararası ve ulusal şirketlerde iletişim stratejileri, kurumsal ilişkiler süreçleri, sürdürülebilirlik ve kurumsal sosyal sorumluluk odaklı programları, medya ilişkileri yönetimi, kriz iletişimi gibi konularda sorumluluk üstlenen Sanem Anıl, bir dönem Serbest İletişim Danışmanı olarak Novo Nordisk Türkiye’ye Proje Danışmanlığı hizmeti verdi.

DİMES’in küresel içecek şirketi kimliğiyle marka genişlemesinin, yüksek ivmeyle devam ettiğini ifade eden DİMES CEO’su Ozan Diren, “Doğaya ve İnsana Sevgi ve Saygı temel değerimiz, tarıma dayalı inovasyonla özdeşleşen DİMES’in, ülkemizin yanı sıra sayıları 100’ü aşan uluslararası pazarlarımızda, bir Türk markası olarak küresel markalarla rekabet gücünü oluşturan ruhumuzu çok iyi özetliyor. DİMES meyveden katma değerli yeni nesil içeceklere, meyve üreticisinden tüketicilere, doğadan insana uzanan her halkası sevgi ve saygı ile şekillenen bir fayda ve değer zinciri oluşturuyor. DİMES Ailemize katılmasından büyük mutluluk duyduğumuz Sanem Anıl’ın deneyim birikimi ve profesyonel uzmanlığıyla, çok geniş bir paydaş ekosistemine sahip olan kurumsal markamıza önemli değerler katacağına ve hedeflerimize büyük katkı sağlayacağına inancım sonsuzdur” dedi.

DİMES Ailesine Kurumsal İlişkiler ve İletişim Direktörü olarak katılmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Sanem Anıl, “Ürünlerinin yanı sıra, yönetim anlayışını ve kurumsal yapısını her zaman beğeni ile takip ettiğim DİMES’in, samimi ve dinamik ekibine katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kariyerim boyunca etkili iletişim stratejileri ve kurumsal ilişkiler süreçlerinin yönetimine, sürdürülebilirlik ve kurumsal sosyal sorumluluk odaklı programların geliştirilmesi ve uygulanması konularına odaklandım. Bu alanlardaki deneyimlerimle, başarısını değerleri ile bütünleyebilen, köklü geçmişini sürekli genç kalabilme yeteneği ile birleştirebilen bir markanın hedeflerine yönelik stratejilerin gelişimi ve uygulanmasına katkı sağlayacak olmak, bana büyük heyecan veriyor” şeklinde konuştu.

2022-2024 yılları arasında AYDEM Perakende Kurumsal İletişim Müdürü görevini yürüten Sanem Anıl, Aydem Perakende Liderlik Ekibi üyesi olarak, Aydem Enerji’ye bağlı iki büyük perakende grup şirketi için geniş çaplı kurumsal iletişim, iç iletişim, medya ilişkileri ve sosyal yatırımları yönetti.  Aydem Perakende kurumsal itibar yönetimi, kapsamlı iletişim ve PR stratejilerinin yanı sıra, dijital kanallar ve sosyal medya, ATL ve BTL ajanslarıyla koordinasyon ve kriz iletişimi sorumlulukları üstlendi.

Sanem Anıl, kariyerine başladığı ve 2003 – 2007 yılları arasında İletişim ve Regülasyon İşleri Uzmanı olarak görev aldığı British American Tobacco (BAT) bünyesinde, iç ve dış iletişim çalışmalarında, bakanlıklar ve düzenleyici kurumlarla etkili iletişim ve uyum sağlanmasında önemli rol üstlendi. Tire Halk Merkezi ve Kadir Has Üniversitesi Tütün Müzesi gibi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projelerinin planlanması ve uygulanmasına katkıda bulundu.

2007 – 2009 yılları arasında Ankara’da yerleşik Hollanda Yüksek Öğrenim Enstitüsü (NİHA) İletişim ve Kurumsal İlişkiler Müdürü olarak görev yapan Sanem Anıl, NİHA’nın tüm iletişim süreçlerinin yönetilmesinin yanı sıra, Hollanda ve Türkiye'deki yükseköğretim kurumları arasında doğrudan etkileşimi kolaylaştıran ve ikili ilişkileri güçlendiren tanıtım turları, düzenli akademik ve kültürel etkinliklerle akademik topluluk oluşumu, orta kariyer profesyonellerine yönelik eğitim programları gibi çalışmalar da yürüttü.

Sanem Anıl, 2010 – 2018 yılları arasında BP Türkiye Kıdemli İletişim ve Medya İlişkileri Müdürü olarak, şirketin iç ve dış iletişim stratejisinin uygulanması, bu stratejinin dış pazar koşulları ve iç organizasyon dinamikleriyle uyumlu hale getirilmesi, kurumsal itibar ve marka imajı, kurumsal sosyal sorumluluk, kriz iletişimi konularının yanı sıra, dijital ve sosyal medya yönetimi konularında da sorumluluk yüklendi. Bu dönemde, Grup CEO’sunun Türkiye ziyaretleri, 2017 Dünya Petrol Kongresi ve 2016 Dünya Enerji Kongresi, BP Baş Ekonomisti ve bağımsız akademisyenler gibi kamu sektörü paydaşlarına ve medyaya yönelik seminer ve konferanslar, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları BP sponsorluğu koordinasyonu gibi projelerde görev üstlendi.

2020 – 2022 yılları arasında Serbest İletişim Danışmanı olarak Novo Nordisk Türkiye’ye Proje Danışmanlığı hizmeti veren Sanem Anıl, şirketin kurumsal ilişkiler ekibi, PR ve diğer stratejik iş ortaklarıyla iş birliği içerisinde diyabet ve obezite odaklı sosyal projelerinin yönetimi ve uygulanmasında sorumluluk üstlendi. 

TED Ankara Koleji’nin ardından, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olan ve ileri düzey İngilizce bilen Sanem Anıl, evli ve iki yetişkin kız evlat annesidir.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.