“Diyanet İşleri Başkanı Kelime-i Şehadet’i eksik okudu” iddiası

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, “Diyanet İşleri Başkanı Kelime-i Şehadet’i eksik okudu” iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

“Diyanet İşleri Başkanı Kelime-i Şehadet’i eksik okudu” iddiası
Yayınlama: 15.09.2024
4
A+
A-

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada sosyal medyada paylaşılan ve basın yayın organlarında habere konu olan bazı görüntülerle ilgili, “Diyanet İşleri Başkanı Kelime-i Şehadet’i eksik okudu” iddiasının doğru olmadığı bildirildi.

Bahse konu görüntülerde, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın konuşmasının önü ve arkası kesilerek bağlamından koparıldığının tespit edildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Yalova’da 6 Eylül 2024 tarihinde bir cami açılışında, ‘Camiler, Cenab-ı Hakkın isminin her zaman anıldığı, şehadetleri dinin temeli olan 'Eşhedü en la ilahe illallah, eşhedü enne Muhammeden Resulullah' cümlelerinin yeryüzünü inlettiği yerlerdir’ ifadelerini kullanmıştır.”

Açıklamada ifadelerden de anlaşılacağı üzere Erbaş’ın, iddiaya konu cümlelerinin ezanda geçtiği haliyle telaffuz edildiği aktarılan açıklamada kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.