Diyarbakır Cezaevi’nde restorasyon çalışmaları başladı

Diyarbakır, 9 Ekim (Hibya) – 2022 yılında Adalet Bakanlığı’ndan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devri gerçekleştirilen Diyarbakır Cezaevi’nde tarihi dokuyu yeniden kazandırmak amacıyla kapsamlı restorasyon çalışmalarına başlandı.

Diyarbakır Cezaevi’nde restorasyon çalışmaları başladı
Yayınlama: 09.10.2024
2
A+
A-

Diyarbakır Cezaevi 5 bloktan oluşan yapısıyla geçmişte Türkiye'nin siyasi tarihine tanıklık yapmış bir mekan olarak öne çıkıyor. 4 Temmuz 1980'de inşa edilen cezaevi,12 Eylül darbesinin ardından sıkıyönetim mahkemesi tarafından kullanılmaya başlanmıştı. Bu cezaevi dunya genelinde en kötü 10 cezaevi arasında gösterilmişti.

Restorasyon çalışmaları başlanan cezaevinde ilk etapta jandarma, çocuk koğuşu ve jandarma gazinosunun yıkılmasıyla başladı. Proje de  şu anda 5 blokta herhangi bir değişiklik yapılmadan tarihi dokunun korunmasının ön planda tutulduğu belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının ihalesini gerçekleştirdiği bu süreçte 70 işçinin 2025 Haziran ayına kadar projeyi tamamlaması öngörülüyor. Öte yandan Diyarbakır Cezaevi'nin tarihine uygun şekilde restore edilmesinin yaşananları gözler önüne sererek tarihin unutturulmadan ziyaretçilere sunulmasi hedefleniyor.

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.