Diyarbakır, 6 Nisan (Hibya)- Diyarbakır’da bu yıl ilk kez düzenlenen “1. Gurme Bahar Fuarı”, kentin yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla ziyaretçilere kapılarını açtı.
Fuar, 47 ilden gelen 105 firma ile birlikte Diyarbakır’dan katılım sağlayan 16 yerli firmanın katkısıyla gerçekleştirildi.
Diyarbakır Fuarcılık Proje Satış Yöneticisi Kerem Ezin, fuar hakkında 'na yaptığı açıklamada, “1. Gurme Bahar Fuarımızda 47 ilden 105 farklı firma yer alıyor. Diyarbakır’dan ise 16 yerli firmamız katıldı. 9 gün sürecek olan fuarımız sabah 11.00’den akşam 20.00’ye kadar açık olacak. Yoğun ilgi görmekten oldukça memnunuz,” dedi.
Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Başdanışmanı Cüneyt Ateş, fuarın kente hem kültürel hem de gastronomik açıdan önemli katkılar sunduğunu belirtti.
Ateş, “Fuarımıza şehrimizden 16 yerli firma katılım sağladı. Bunlardan en değerli ürünlerden biri de Diyarbakır burma kadayıfı. Diğer kadayıflardan farkı, yağ ve pekmezle pişirilerek kendine has bir tat kazanmasıdır. Diyarbakır’a özgü yemek ve tatlılarımızı tanıtmakla birlikte, farklı şehirlerden gelen ziyaretçilerimize bu kültürel zenginliği tatma ve tanıma fırsatı sunuyoruz,” ifadelerine yer verdi.
Fuar, hem sektör profesyonelleri hem de gastronomi meraklıları için önemli bir buluşma noktası olmayı hedefliyor.
SANAYİ HABER AJANSI