Diyarbakır, 8 Nisan (Hibya) – Diyarbakır Kültür ve Kongre Merkezi’nde bu yıl ilki düzenlenen Bahar ve Gurme Fuarı, yöresel lezzetleri bir araya getirdi. Fuarın en dikkat çeken lezzetlerinden biri ise Erzurum’un tescilli yöresel yemeği olan cağ kebabı oldu.
5-13 Nisan tarihleri arasında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Anatolia Fuarcılık iş birliğiyle Diyarbakır Kültür ve Kongre Merkezi’nde bu yıl ilki düzenlenen Bahar ve Gurme Fuarı, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel lezzetleri bir araya getirdi. Fuarın en dikkat çeken lezzetlerinden biri ise Erzurum’un tescilli yöresel yemeği olan cağ kebabı oldu.
Erzurum’dan fuara katılan usta Emirhan Kırık, ’na yaptığı açıklamada cağ kebabının Erzurum’un kültürünü yansıtan ve coğrafi işaretle tescillenmiş önemli bir yemek olduğunu belirtti.
Şehrin tescillenen cağ kebabının ve kültürlerinin tanıtımı için Diyarbakır’da düzenlenen Bahar ve Gurme Fuarı’na katıldıklarını söyleyen Kırık, şunları ifade etti:
“Cağ kebabı, oğlak ve kuzu etinden yapılan, mutfağımızda önem arz eden bir yemektir. Önceden terbiye edilmiş eti yatık bir şişe geçirilerek odun ateşinde pişirilerek hazırlanır. Diyarbakır’da ilgi gören standımızda şehrimizin kültürünü tanıtmaya devam ediyoruz.”
Fuar boyunca ziyaretçilerin ilgisini çeken cağ kebabı standı, lezzet tutkunlarının uğrak noktalarından biri oldu.
SANAYİ HABER AJANSI