DMM: Türksat 6A, bu gece Türkiye saatiyle 00.20’de uzaya fırlatılacak

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın bu gece Türkiye saatiyle 00.20’de uzaya fırlatılacağını açıkladı.

DMM: Türksat 6A, bu gece Türkiye saatiyle 00.20’de uzaya fırlatılacak
Yayınlama: 08.07.2024
2
A+
A-

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın bu gece Türkiye saatiyle 00.20’de uzaya fırlatılacağını duyurdu.

DMM'nin açıklamasına göre Türk mühendislerin çalışmalarının sonucunda yüzde 80'in üzerinde yerlilik oranıyla üretilen Türksat 6A, TV yayıncılığı başta olmak üzere Türkiye'nin uydu haberleşme ihtiyaçlarını karşılayacak.

Açıklamada “Türksat 6A, Türkiye'nin mevcut uydularının hizmet vermediği Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya'nın da kapsama alanına girerek 5 milyar insana hizmet verebilecektir. Fırlatma sürecinin başarılı şekilde tamamlanması ve uydunun roketten ayrılması sonrasında yaklaşık 70'inci dakikada Türksat 6A’dan ilk sinyalin alınması beklenmektedir. Yerli ve milli haberleşme uydusunun yörüngeye ulaşmasına müteakip, en az 1 ay sürecek testlerin ardından faaliyete geçmesi planlanmaktadır” ifadeleri yer aldı.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.