Eczacıbaşı Dynavit, 2024-2025 sezonunu açtı

İstanbul, 23 Eylül (Hibya) – Eczacıbaşı Dynavit, 2024-2025 sezonu öncesinde Ayazağa’daki salonunda basın toplantısı gerçekleştirdi.

Eczacıbaşı Dynavit, 2024-2025 sezonunu açtı
Yayınlama: 23.09.2024
2
A+
A-

Eczacıbaşı Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, basın toplantısının açılışında “60 yıla yakın bir süredir kadın voleyboluna kararlı destek vererek, bu sporun Türkiye'nin en başarılı branşlarından biri haline gelmesine çok büyük katkıda bulunduk. Bizim için voleybol bir spor dalından çok daha fazlası, toplumsal değişimin ve kadınların güçlenmesinin bir simgesidir. 1966’dan bu yana Türk kadın voleybolunun başarılarla dolu yolculuğunun her anında, bu yolculuğun bir parçası olduk.” dedi.

Spor Kulübü olarak kazanılan şampiyonlukların yanında binlerce gence de voleybol oynama imkanı sunduklarını belirten Faruk Eczacıbaşı, “Sporun birleştirici gücünü kullanarak genç kızlarımızı cesaretlendirmeye ve onları hayallerine ulaştırmaya devam edeceğiz. Bu amaç doğrultusunda 2015 yılında hayata geçirdiğimiz Geleceğe Smaç Projesiyle binlerce genç kızımızı sporla buluşturmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz sezonda 2 bin 500 lisanslı sporcu ve 3 bin 500 voleybol okulu öğrencisiyle çalıştık. Altyapı kadromuza 40 sporcu kazandırdık. Bu yaz, U20 Avrupa Şampiyonasında, U16 Balkan Şampiyonasında, 17 yaş altı Dünya Şampiyonasında, 2024 Paris Olimpiyatları’nda mücadele eden sporcularımızı kutlarım.” şeklinde konuştu.

Eczacıbaşı Dynavit Başantrenörü Ferhat Akbaş, istikrarı amaçladıklarını vurgulayarak “A takımımızda bu değişim ve gelişimin yanında çok önemli bir istikrar amacımız var. O yüzden oyuncu grubumuzun temelini tuttuk ve üzerine eksiklerimizi tamamlayabilecek çok değerli oyuncular kattık. Stuffımız, teknik ekibimiz ve yönetimimiz bu konuda çok deneyimli. Bu sezon en önemli şey bizim adımıza bu güçlü insanları doğru şekilde birbirine bağlamak, ve hedefe kitlemek olacak. Bu uzun süreçte, uzun sezonda en iyi sonuçları kulübe getirebilme hedefindeyiz. Biz de bu süreçte üzerimize düşen her şeyi sonuna kadar yapacağız” dedi.

Yeni sezon için heyecanlı olduğunu dile getiren takım kaptanlarından Tijana Boskovic “Burada 9. sezonumu bitirip 10. sezonuma başlarken Türkçe konuşmanın zamanı geldiğini düşünüyorum. Türkiye’nin kalitesi her sene daha da artıyor. Bu senenin de zor ve mücadeleci olacağını biliyoruz. Birçok takım iyi transferler yaptı ancak biz de en iyi oyunumuzu oynamak için sahada olacağız. Takım olarak her gün performansımızın üzerine koymak istiyoruz. Yeni transferlerin de bize yardımcı olacağını inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Eczacıbaşı Dynavit kaptanlarından Simge Aköz, Eczacıbaşı olarak çıtayı en yükseğe koyduklarının altını çizerek şunları kaydetti:

 “Bu amaçladığımız hedeflere ulaşmak için de elimizden gelen en iyi oyunu ortaya koyacağımızın sözünü vermek istiyorum. Bu sene umut ediyorum ki talip olduğumuz bütün kupaları evimize getirebiliriz ve Ayazağa’daki son senemizde güzel bir veda etmiş oluruz. Maçlarımızı bu sene Cebeci Spor Kompleksi’nde gerçekleştireceğiz. Sizin ve taraftarlarımızın desteği gerçekten bizim için çok önemli. Bizi orada yalnız bırakmazsanız çok mutlu oluruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.