Efes Deneyim Müzesi, Mondo-Dr Awards birincilik ödülünü kutladı

Mondo-Dr Awards’tan birincilik ödülü ile dönen Efes Deneyim Müzesi, başarısını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı’nın da katılımıyla gerçekleşen tören ile kutladı.

Efes Deneyim Müzesi, Mondo-Dr Awards birincilik ödülünü kutladı
Yayınlama: 07.07.2024
5
A+
A-

Geçen günlerde, İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Efes Antik Kenti içindeki Efes Deneyim Müzesi, teknoloji, tasarım ve sergi alanında dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan Mondo-Dr Awards’ta “En İyi Müze” ödülünü alarak adını dünyaya duyurmuştu.

Sergi ve ağırlama sektöründeki en iyi projeleri ve başarıları tanıtmak için düzenlenen bu ödül programında Türkiye’yi temsil eden Efes Deneyim Müzesi, finalde bu alandaki dünya örnekleriyle yarıştı. Bağımsız jüri üyelerinden oluşan bir kurul tarafından dünya çapındaki çalışmaları ödüllendiren Mondo-Dr Awards’ta, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, DEM Müzecilik tarafından geliştirilen ve işletilen Efes Deneyim Müzesi ödüle layık görüldü.

Törende konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, “Efes Deneyim Müzesi'nin, teknoloji, tasarım ve sergi alanında dünyanın en saygın ödüllerinden biri olan Mondo-Dr Awards'ta “müze” kategorisinde birincilik ödülünü almasının sevincini paylaşmak üzere sizlerle bir arada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. ABD’de düzenlenen Mondo-Dr Awards töreninde, dünya genelinde bağımsız jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda Efes Deneyim Müzesi'nin bu değerli ödülü alması bizler için büyük bir gurur kaynağı olmuştur” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.