Egeli tekstilcilerden Hollanda’ya sektörel ticaret heyeti

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği üyesi 18 firma Tekstil Sektöründe Sürdürülebilir Rekabetin Geliştirilmesi UR-GE Projesi’nde kümelendi.

Egeli tekstilcilerden Hollanda’ya sektörel ticaret heyeti
Yayınlama: 11.09.2024
3
A+
A-

Egeli tekstilciler, yurt dışı pazarlama faaliyeti kapsamında 15-19 Eylül 2024 tarihlerini kapsayacak şekilde Hollanda’ya Sektörel Ticaret Heyeti düzenliyor.

ETHİB’in Hollanda Sektörel Ticaret Heyeti, döngüsel tekstilde iyi uygulama örneklerini hayata geçiren firma ziyaretlerini ve Circular Textile Days-Döngüsel Tekstil Günleri etkinliğini içerir bir yurtdışı inceleme heyeti olduğunu aktaran Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı ve Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Eskinazi, “Sürdürülebilir Rekabetin Geliştirilmesi UR-GE Projesi”ne katılan firmaların iyi uygulama örneklerini yerinde görme olanağı bulacaklarını dile getirdi.

Dünya’nın sahip olduğu ve 1 yıl boyunca kullanabileceğimiz kaynakları o yıl içinde tükettiğimiz günü bize gösteren, Dünya Limit Aşımı Günü’nün 2024 yılında 1 Ağustos 2024’e tekabül ettiği bilgisini veren Eskinazi, bu hızda tükettiğimiz takdirde insanlığa 1,7 dünya gerektiğini, bu mümkün olmadığına göre döngüsel ekonominin dünyada güç kazanmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Eskinazi şöyle devam etti:

“Dünya kaynakları sınırlı. Bu hızla tüketemeyiz. Tekstil sektöründe Ege Bölgesi’nde Uşak’ta geri dönüşüm tesisleri yoğunlaşmış durumda. Bu başarılı örnekleri artırmak için çaba gösteriyoruz. URGE Projemiz ve Hollanda Sektörel Ticaret Heyetimiz bu amaca dönük faaliyetlerimizden.”

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin Hollanda Sektörel Ticaret Heyeti’ne 8 firmadan 10 temsilci katılım sağlayacak. Heyet ile sektördeki şirketlerin sürdürülebilir ürün veya hizmetlerini uluslararası bir kitleye sunmaları ve daha sürdürülebilir ve döngüsel üretim yöntemlerine geçişe aktif olarak katkıda bulunmaları hedefleniyor.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.