EGİFED Olağanüstü Genel Kurul’da TÜGİK’ten Ayrılma Kararı Aldı

EGİFED Olağanüstü Genel Kurul’da TÜGİK’ten Ayrılma Kararı Aldı
Yayınlama: 26.07.2024
26
A+
A-

Ege Bölgesi Genç İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (EGİFED), AKGİAD, BAGİAD, BANGİAD, DEGİAD, EGİAD, MAGİAD ve NAZGİAD derneklerinin yönetim kurulu başkanları ve üyelerinin katılımıyla olağanüstü genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Akhisar, Balıkesir, Bandırma, Denizli, İzmir, Manisa ve Nazilli’den genç iş insanlarının yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, tek gündem maddesi olan Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu’ndan (TÜGİK) ayrılma süreci ele alındı. Toplantı sonunda, adı son dönemde Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu olarak değiştirilen TÜGİK’ten ayrılma kararı oy birliğiyle onaylandı.

Genel kurulda, EGİFED Başkanı Aydın Buğra İlter, Danışma Kurulu Başkanı Temel Aycan Şen, Akhisar AKGİAD Başkanı Özhan Akarsu, Balıkesir BAGİAD Başkanı Mert Kurşun, Bandırma BANGİAD Başkanı Kürşad İpek, Denizli DEGİAD Başkanı Kemal Sözkesen, İzmir EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, Manisa MAGİAD Başkanı Serdar Bozyaka ve Nazilli NAZGİAD Başkanı Erol Karakuş hazır bulundu. Derneklerin yönetim kurulu üyelerinin de geniş bir katılım gösterdiği genel kurul, EGİFED Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan EGİFED Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter, kurumların değerler ve kurallar çerçevesinde çalışması gerektiğine inandıklarını belirtti. TÜGİK’in kuruluş amaç ve değerlerinden uzaklaştığını düşündüklerini ifade eden İlter, son dönemde gerçekleştirilen ünvan değişikliği ve uygulamaların konfederasyonun kuruluş ilkelerine aykırı olduğunu, bu nedenle TÜGİK’ten ayrılmanın zorunlu hale geldiğini dile getirdi.

EGİFED Danışma Kurulu Başkanı Temel Aycan Şen ise, genç iş insanları derneklerinin ve bağlı oldukları üst kuruluşların bölge, ülke ve uluslararası düzeyde önemli misyonlar taşıdığını vurguladı. Bu tür birlikteliklerin güçlerin birleştirilerek projelerin yayılımını artırdığını, daha etkin hale getirdiğini ifade etti. Şen, iyi niyetli kurumların ve faaliyetlerinin aynı amaç doğrultusunda güçlenerek devam etmesi temennisinde bulundu.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.