Ekmen: Mut zeytini hak ettiği yere gelmeli

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulunda söz alarak Mersin Mut ilçesinin zeytin ve zeytinyağı ile ilgili konuştu.

Ekmen: Mut zeytini hak ettiği yere gelmeli
Yayınlama: 10.10.2024
0
A+
A-

Mut zeytinlerinin hiçbir hastalığa maruz kalmadan, ilaç kullanılmadan yetiştirildiğini vurgulayan Ekmen, Tarım Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı yetkililerine seslenerek, “Mut zeytini ve zeytinyağı hak ettiği yere gelmeli, çiftçi hak ettiği gelire kavuşmalı.” dedi.

Daha önceki açıklamalarında, TBMM çalışmalarında da Mut zeytin ve zeytinyağını gündemine getiren Ekmen, yaptığı konuşmada Mut zeytin ürünlerinin markalaşmasına dikkat çekti.

Mut zeytinyağının markalaşması konusunda yapılan çalışmalara değinen Ekmen, Tarım Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı yetkililerine seslendi. Ekmen, şunları kaydetti:

 “Mut zeytinyağımızın markalaşması konusunda Mut Belediye Başkanı Murat Orhan'ın yoğun çabasıyla bu yıl ilki düzenlenen 1'inci Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali de Türkiye kamuoyunun dikkatini bu önemli ürüne çekmeyi hedeflemiştir. Mut zeytini ve zeytinyağının hak ettiği yere gelmesi, çiftçinin hak ettiği gelire kavuşması için başta Tarım ve Orman ile Ticaret Bakanlıkları olmak üzere iktidar yetkililerinin dikkatini çekmek istiyorum.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.