Erbakan: Şehit aileleri ve gazilerimiz için bu adımlar acilen atılmalı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erbakan: Şehit aileleri ve gazilerimiz için bu adımlar acilen atılmalı
Yayınlama: 19.09.2024
4
A+
A-

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan 19 Eylül Gaziler Günü’ne ilişkin yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Gaziler; şehidin şahidi olan, şehit olmayı arzulayan, milletimizin huzuru ve güvenliği için kendini feda etmiş serdengeçtileridir. Ancak maalesef problemlerinin ve beklentilerinin nerdeyse hiç dile getirilmediği gazilerimizin yaşam konforlarının artırılması, hak kaybına uğramamaları veya hak kaybı yaşayanların verdiği mücadelenin sonuca ulaşması için gazilerimizin yanında olduğumuzu ve bu konuların takipçisi olacağımızı bir kez daha ifade etmek isteriz. “

Erbakan, şehit aileleri ve gazilerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi için çeşitli önerilerde bulundu:

“Bilhassa 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanununun 21.nci maddesi ve bu madde bentlerinde tanımlanan gazilere verilen haklar iyileştirilmeli ve şehit aileleri ve gazilerimizi tatmin edecek hale getirilmelidir.

Şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarından eğitim görenlerden “Devlete, vakıflara ve özel kişilere ait ilk, orta, lise ve yükseköğretim kurumlarından eğitim ücreti, harç vb isimler altında ücret alınmamasının yasal düzenleme ile garanti altına alınması” gereklidir.

Şehit aileleri ve gazilerimizin araç alımlarında; Şehit Aileleri-Gaziler ve engelliler birbirinden ayrılarak; şehit ailesi ve gazilerde, engelli raporu istenmeden,sadece Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen gazi ve şehit yakını kimlik kartları yeterli olacak şekilde, 5 yılda bir kullanılmak şartı ile ÖTV’siz araç alma hakkı tanınmalı ve özellikle araçlarda fiyat üst limiti şartı kaldırılmalıdır.

3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun 21. maddesinde şehit yakınları ve gazilere istihdam sağlanması ile ilgili husus; şehitin eşine ve tüm çocuklarına ve ayrıca şehidin anne, baba veya kardeşlerinden birine istihdam sağlanması, gazilerde ise; gazinin eşi veya çocuklarından toplam 2 kişiye istihdam hakkı sağlanması” şeklinde yeniden düzenlenmelidir.”

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.