Esen: Öğretmenlik Meslek Kanunu alternatifsiz değil!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, TBMM Genel Kurulunda Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yeniden gündeme alınmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Esen:  Öğretmenlik Meslek Kanunu alternatifsiz değil!
Yayınlama: 04.10.2024
2
A+
A-

Esen, yaz başında rafa kaldırılan kanun tekliflerinin bu akşam Genel Kurulda görüşülmeye başlanacağını, ancak ellerinde eğitimcilerin büyük bir özveriyle hazırladığı alternatif bir Öğretmenlik Meslek Kanunu metni olduğunu belirtti.

İstanbul Milletvekili Elif Esen Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşmelerinden önce yaptığı açıklamada, “ÖMK alternatifsiz değil, öğretmenlerin yanındayız” diyerek 30 sayfalık Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifini duyurdu.

Esen açıklamasında, “Ne yazık ki, Genel Kurul açılır açılmaz, önceki kanun teklifi gündeme getirildiği için alternatif teklifimizi sunma fırsatı bulamadık.” dedi.

Esen, mevcut kanun teklifinde öğretmenlerin haklarını ve itibarını yeterince gözetmeyen maddeler bulunduğunu ifade ederek, kanun teklifi Genel Kuruldan geçse dahi mücadelelerinin devam edeceğini belirtti. “Eğer bu akşamki sorunlu kanun teklifi kabul edilirse bile, tek tek her madde için değişiklik teklifleri vereceğiz. Çocuk için öğretmen, herkes için öğretmen! Biz öğretmenlerimizin haklarının ve itibarlarının sonuna kadar yanındayız.” İfadesini kullandı.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.