Esenyurt’ta ‘Sosyal Belediyecilik’ söyleşisi düzenlendi

Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali kapsamında ‘Sosyal Belediyecilik’ söyleşisi düzenlendi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın konuk olduğu söyleşide artan kent yoksulluğu ve CHP’li belediyelerin bu durum karşısında hayata geçirdiği örnek projeler konuşuldu.

Esenyurt’ta ‘Sosyal Belediyecilik’ söyleşisi düzenlendi
Yayınlama: 04.10.2024
0
A+
A-

Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali, birbirinden renkli etkinliklerin yanı sıra önemli konuşmacıların katıldığı söyleşilere de ev sahipliği yapıyor. Bu kapsamda CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ve Beylikdüzü Belediye Başkan Mehmet Murat Çalık’ın konuk olduğu ‘Sosyal Belediyecilik’ söyleşisi düzenlendi. Moderatörlüğünü Dr. Özgenur Reyhan Güler’in yaptığı programda, sosyal belediyecilik anlayışı, sürdürülebilir kentleşme, çözüm odaklı belediyecilik konuları tartışıldı.

Söyleşiye ev sahipliği yapan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçede hayata geçirdiği projeleri anlatarak, “Sosyal devletin yapmadığı hizmetleri biz belediyeler olarak yapıyoruz” dedi.

Sosyal devletin bu iktidar döneminde ortadan kalktığını belirten Prof. Özer şöyle devam etti:

“Adeta halkın yoksullaşmasını kendi iktidarını devam ettirecek bir yapı olarak gördüler. Hem yoksullardan hem de yoksulluktan dolayı birtakım cemaatlerin tuzaklarına düşen insanlar onlara birer oy deposu işlevini gördüğü için yoksulluğu giderebilmek yerine palyatif tedbirlerle onları kendilerine bağlamaya çalıştılar. Hal böyle olunca sosyal devletin yapamadığını yapmak durumunda kaldık. Biz burada bir model uyguluyoruz. O modelin en önemli ayaklarından biri: “Sosyal Belediyeciliğin Kalbi Esenyurt.” Bu kapsamda 3 aşevi açtık. Altı tane daha açacağız. Günde 15 bin kişiye üç çeşit sıcak yemek dağıtıyoruz. İki tane kent lokantasının planlamasını yapıyoruz.”

Festival, söyleşinin ardından Rumeli, Trakya ve Balkan gecesi ile devam etti. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte sahne alan Rumelili Orhan ve Kemal kardeşler, Esenyurtlulara eğlence dolu bir akşam yaşattı. Sahnede sanatçılara çiçek takdim eden Başkan Özer, “Binbir çiçekli bahçenin en güzel, en neşeli rengi sizsiniz. İyi ki varsınız, iyi ki Esenyurt'tasınız. İyi ki sizin Belediye Başkanınızım. Hepimiz biriz, beraberiz, kardeşiz” dedi.

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.