Eskinazi: Türkiye, dünya pamuk üretiminde 7’inci sırada yer alıyor

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı ve Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye’nin 2023-2024 sezonunda dünya pamuk üretiminde 7’inci sırada yer aldığını bildirdi.

Eskinazi: Türkiye, dünya pamuk üretiminde 7’inci sırada yer alıyor
Yayınlama: 06.10.2024
1
A+
A-

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı ve Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Eskinazi, dünya pamuk üretiminin yaklaşık yüzde 84'ünün Türkiye'nin de aralarında bulunduğu ilk on ülke tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

 Türkiye’nin 2023-2024 sezonunda dünya pamuk üretiminde 7’inci sırada yer aldığını belirten Eskinazi, “AB pazarındaki payımız özellikle organik ve sürdürülebilir üretim projeleriyle daha da artıyor. Türkiye'nin pamuk ambarı ve kaliteli pamuk üretimi ile tanınan Söke Ovamızda iyi pamuk uygulamaları ile üretim yapılıyor.” dedi.

Eskinazi, “Beyaz Altın” olarak da anılan Söke pamuğunun, Avrupa Birliği’nde tescillenen 27. coğrafi işaret olduğuna değinerek, “Söke Ticaret Borsası başta olmak üzere pamuğa gönül veren tüm üreticilerimizi ve emeği olan herkesi tebrik ediyoruz. Söke Pamuğumuza aldığımız bu tescil daha fazla katma değer yaratacaktır.” diye konuştu.

Türkiye’nin GDO’suz pamuk üreten nadir ülkelerden biri olduğunun altını çizen Başkan Eskinazi, dünyada GDO’suz pamuk üreten ülkelerin sadece Türkiye, Yunanistan ve İspanya’dan oluştuğunu açıkladı.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.