Filistin, CERD ihlallerine yönelik özel uzlaştırma komisyonunun raporunu kabul etti

Ramallah, 23 Ağustos (Hibya) – Filistin Devleti, İsrail’e karşı sunduğu Her Türlü Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılmasına İlişkin Uluslararası Sözleşme’nin (CERD) ihlal ettiği gerekçesiyle sunduğu devletlerarası iletişime ilişkin özel uzlaştırma komisyonunun raporunu memnuniyetle karşıladı.

Filistin, CERD ihlallerine yönelik özel uzlaştırma komisyonunun raporunu kabul etti
Yayınlama: 23.08.2024
2
A+
A-

Filistin Devleti, İsrail'e karşı sunduğu Her Türlü Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılmasına İlişkin Uluslararası Sözleşme'nin (CERD) ihlal ettiği gerekçesiyle sunduğu devletlerarası iletişime ilişkin özel uzlaştırma komisyonunun raporunu memnuniyetle karşıladıklarını duyurdu.

Filistin Devleti'nin yaptığı açıklamaya göre komisyon, Uluslararası Adalet Divanı'nın (ICJ) bulgularını doğruladı ve İsrail'in, CERD kapsamındaki yükümlülüklerini ihlal ettiğini, ırka, renge, soya ve etnik kökene dayalı olarak Filistin genelinde bir ırk ayrımı durumu dayattığını tespit etti.

Filistin Devleti'nin açıklamasında şu ifadeler de yer aldı:

“CERD'nin taraf devletleri, Sözleşme'yi uygulama, İsrail'in ayrımcılığını desteklememe veya bu duruma suç ortağı olmama ve ırk ayrımcılığını ortadan kaldırma konusunda uluslararası sorumluluğa ve göreve sahiptir. Komisyon ayrıca, uluslararası toplumu, ayrımcılığı kışkırtan, ırk temelli şiddeti, nefret söylemini ve ırk ayrımcılığını teşvik eden herhangi bir birey, grup veya kuruluşa karşı yaptırım uygulamaya çağırmıştır. Filistin Devleti, İsrail'in ırk ayrımcılığı ile Filistin halkının kendi kaderini tayin etme hakkının inkarı konusunda hesap vermesini sağlamak için Komisyon ve CERD Komitesi ile işbirliğini sürdürecektir.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.