Fransa, Almanya ve İngiltere liderlerinden ortak Orta Doğu açıklaması

Londra, 12 Ağustos (Hibya) – Fransa, Almanya ve İngiltere liderleri, Gazze’de kalıcı ateşkes sağlanması amacıyla ABD, Katar ve Mısır’ın arabuluculuğunda yürütülen çabalara ilişkin ortak açıklama yaptı.

Fransa, Almanya ve İngiltere liderlerinden ortak Orta Doğu açıklaması
Yayınlama: 12.08.2024
3
A+
A-

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer’ın ortak açıklamasında Katar, Mısır ve ABD'deki ortaklarının ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması konusunda bir anlaşmaya varmak için yorulmak bilmeden yaptıkları çalışmaların memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Tırmanışı önlemek için tüm taraflarla birlikte çalışıldığı ve gerginliği azaltmak, istikrara giden bir yol bulmak için hiçbir çabadan kaçınılmayacağı aktarılan açıklamada şöyle denildi:

“Çatışmalar şimdi sona ermeli ve Filistin İslami Hareketi tarafından hala tutulan tüm rehineler serbest bırakılmalıdır. Gazze halkının yardımların acil ve engelsiz bir şekilde ulaştırılması ve dağıtılması gerekiyor. Bölgedeki artan gerginliklerden derin endişe duyuyoruz ve gerginliğin azaltılması ve bölgesel istikrara olan bağlılığımızda birleşiyoruz.”

Açıklamada Orta Doğu'da daha fazla tırmanıştan hiçbir ülke veya ulusun kazançlı çıkmayacağı vurgulandı.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.