Fransa’daki siyasi görünümün etkisiyle Avrupa hisse senetleri hafif düşüşte

İstanbul, 9 Temmuz (Hibya) – Bölgedeki yatırımcılar Pazar günkü seçim sonuçlarının ardından Fransa’daki siyasi belirsizliği değerlendirirken, Avrupa hisse senetleri Salı sabahı piyasa açılışının ardından hafif düştü.

Fransa’daki siyasi görünümün etkisiyle Avrupa hisse senetleri hafif düşüşte
Yayınlama: 09.07.2024
3
A+
A-

Fransa'da sol görüşlü Yeni Halk Cephesi oylamanın son turunda en fazla sandalyeyi kazanarak aşırı sağın beklenen yükselişini boşa çıkardı. Ancak ittifak mutlak çoğunluğu sağlayamadı, bu da koalisyon ya da teknokrat bir hükümetin kurulacağı anlamına geliyor ki bu da yasa ve reformların geçmesini zorlaştırıyor.

Pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi Londra'da saat 10:15'te yüzde 0,05 düşüş gösterdi. Petrol ve gaz hisseleri yüzde 0,9 düşüşle kayıplara öncülük etti. BP, petrol devinin bir ticaret açıklamasında değer düşüklüklerinden 1 milyar ila 2 milyar dolar ve “önemli ölçüde daha düşük gerçekleşen rafinaj marjları” nedeniyle 500 milyon ila 700 milyon dolar arasında bir ikinci çeyrek kazanç darbesi beklediğini söylemesinin ardından yüzde 3,5 düştü.

İngiltere'nin FTSE 100 endeksi, Avrupa'daki genel eğilime meydan okuyarak yüzde 0,2 daha yüksek işlem gördü. Bu durum, geçen hafta merkez sol İşçi Partisi'nin kazandığı ve başta konut inşaatçıları olmak üzere Birleşik Krallık varlıklarını ve sektörlerini genel olarak destekleyici olarak görülen zaferin ardından geldi.

Bu arada, Paris CAC 40 endeksi, tüccarların asılı bir parlamentonun etkilerini ve Fransa'da potansiyel olarak uzun bir siyasi belirsizlik dönemini değerlendirmeye devam etmesiyle yüzde 0,5 düştü.

Asya-Pasifik piyasaları Salı günü çoğunlukla yükselişteydi. ABD hisse senedi vadeli işlemleri, S&P 500 ve Nasdaq Composite'in Pazartesi günü yeni rekor seviyelerden kapanmasının ardından Pazartesi gecesi biraz değişti.
 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.