FX analizi

Dün ABD’de işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 229bin olarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

FX analizi
Yayınlama: 07.06.2024
1
A+
A-

USD/TRY: Dün ABD'de işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 229bin olarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Gelen veriler sonrası Dolar Endeksi (DXY) 104 seviyelerindeki zayıf görünümünü sürdürdü. Veri takviminde bugün ABD'de yayımlanacak olan tarım dışı istihdam verisi global piyasalarda hareketlilik yaratabilir. Yurt içinde ise TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in konuşmaları yakından takip edilecek. Kur tarafında, 32,30 seviyesindeki yatay hareketin devamı takip edilebilir.

EUR/USD: Dün Avrupa Bölgesi'nde merkez bankasının faiz kararı takip edildi. ECB, faizleri önceki son beş toplantıda sabit tutmasının ardından dünkü toplantısında beklentilerle uyumlu olarak 25 baz puan indirdi ve böylece faizleri yaklaşık 5 yıl sonra ilk kez düşürmüş oldu. Karar metninde, faizlerin gerektiği sürece yeterince kısıtlayıcı seviyede tutulacağı belirtilerek, belirli bir seviye için önceden taahhütte bulunulmayacağı, toplantı bazında bir yaklaşım izlemeye devam edileceği vurgulandı. Bugün ABD'de yatırımcıların, Fed'in para politikasına ve olası faiz indiriminin zamanlamasına yön vermesi açısından yakından takip edecekleri istihdam piyasası verilerinden, mayıs ayı tarım dışı istihdam, işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançlar verilerine odaklanılacak. Veri öncesinde tahvillerde yükselişe ara verildi. Ek olarak Euro Bölgesinde de ilk çeyrek büyümesi takip edilecek diğer veriler arasında. Şu aşamada paritede 1,0925 direnç – 1,0860 destek seviyeleri arasında bant hareketi görülebilir. 

XAU/USD: Dün 2.354-2.379 seviyeleri arasında işlem gören Ons Altın günü %0,9 yükselişle 2.376 seviyesinde tamamladı. Veri açısından bugün piyasaların odağında ABD tarım dışı istihdam verisi bulunuyor. Bu sabah 2.377 seviyesinde güne başlayan değerli madende 2.400 seviyesi direnç olarak öne çıkarken, 2.350 seviyesi destek konumunda.

Kaynak Ziraat Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.