FX analizi

ABD’de açıklanan veriler ekonomide bir miktar soğumaya yönelik işaretler vermeye devam ederken, Dolar endeksi (DXY) diğer para birimlerindeki güçsüzlüğün de etkisiyle dün %0,3 oranında yükseldi.

FX analizi
Yayınlama: 21.06.2024
2
A+
A-

USD/TRY: ABD'de açıklanan veriler ekonomide bir miktar soğumaya yönelik işaretler vermeye devam ederken, Dolar endeksi (DXY) diğer para birimlerindeki güçsüzlüğün de etkisiyle dün %0,3 oranında yükseldi. Çoğu Gelişmekte Olan Ülke (GOÜ) para birimleri de değer kaybetti. Öte yandan, Fed üyelerinden genel olarak sabırlı olma mesajı gelmeye devam ediyor. Bunun yanında farklı söylemlerde bulunun yetkililer de var. Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee enflasyonun mayısta olduğu gibi düşmeye devam etmesi halinde politika yapıcıların faiz oranlarını düşürebileceklerini söyledi. Piyasa ise bu yıl için iki faiz indirimi beklemeye devam ediyor. Bu sabahki fiyatlamalara bakıldığında, Dolar'daki kar satışlarının sınırlı kaldığını ve Dolar'ın yükseliş isteğini sürdürdüğünü izliyoruz. Bugün Avrupa dışında ABD'de açıklanacak PMI verileri yakından takip edilecek. Yurtiçinde ise veri gündemi sakin. Diğer yandan, kurda tekrar yukarı yönlü hareketlilik gözlemliyoruz. Dün %1'e yakın yükseliş kaydederek 32,84 seviyesinden kapatan Dolar/TL'de bu sabah söz konusu seviyenin hafif üzerinde işlemler geçmekte. Kısa vadeli artan oynaklığa bağlı olarak kurda günün geri kalanında hafif yükseliş eğilimi devam edebilir.

EUR/USD: Güç kazanmakta zorlanan EURUSD dün satışlarla karşılaştı ve günü %0,4 oranında düşüşle 1,07 seviyesinden tamamladı. Paritede bu sabah da baskı sürüyor. Fed ve ECB'ye yönelik beklentilerde önemli bir değişiklik gözlenmezken, Avrupa'daki siyasi gelişmeler izlenmeye devam ediliyor. Diğer yandan, bugün Avrupa'da ve ABD'de açıklanacak haziran ayı PMI verileri parite üzerinde etkili olabilir. Paritede teknik olarak 1,0750 direnç bölgesinin altında kalındıkça 1,0665 ve 1,0610 hedefte kalabilir. Öte yandan, 1,0750 direncinin üzerindeki bir kalıcılıkta 1,0820 seviyesi izlenebilir.

XAU/USD:  Dolar endeksindeki (DXY) yükselişe karşın dün %1,4 oranında yükseliş kaydeden değerli maden bu sabah hafif baskı altında. Bugün Avrupa ve ABD'de açıklanacak PMI'lar kısmi oynaklık yaratabilecekken, kısa vadeli güçlenme eğilimi gösteren teknik görüntüye bağlı olarak Ons Altın 2.340 desteğinin üzerinde kaldıkça yükseliş isteğini sürdürebilir. Olası yükselişlerde öne çıkan dirençler sırasıyla 2.365 ve 2.388 civarında. Öte yandan, 2.340 desteğinin altında 2.325 seviyesi destek olarak izlenebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.