Fx analizi

Bugün yurt içinde TCMB’nin faiz kararı takip edilecek.

Fx analizi
Yayınlama: 27.06.2024
3
A+
A-

USD/TRY: Bugün yurtiçinde TCMB'nin faiz kararı takip edilecek. Politika faizinin %50 seviyesinde sabit bırakılması beklenirken toplantının ardından yayımlanacak Karar Metni yakından izlenecektir. Merkez Bankası'nın kararı öncesi Dolar/TL bu sabah dünkü kapanış seviyesi olan 32,85'in hafif üzerinde seyretmekte. Beklentilere paralel bir karar ve Metin'de mesajların çok fazla değişmemesi durumunda kurda önemli bir hareketlilik beklemiyoruz. Yarın açıklanacak Mali Eylem Görev Gücü (FATF) toplantısında Türkiye'nin gri listeden çıkma ihtimali de bugün piyasaların gündeminde olacaktır. Öncesinde kripto varlıklara ilişkin düzenlemelerin yasalaşması önemli.

Öte yandan, TCMB tarafından yayınlanan haftalık verilerde; yabancı yatırımcıların, hisse senedi tarafında devam eden satışlara rağmen tahvillere ilgisinin sürdüğü gözlendi. Ek olarak asgari ücretin artırılmayacağına yönelik açıklama yakından izlendi. Bu sabah ise TÜİK tarafından açıklanan veriye göre Ekonomik güven endeksi Mayıs ayında 98,2 iken, Haziran ayında %2,5 oranında azalarak 95,8 değerini aldı.

Yurtdışında ise Japon Yen'inde dikkat çeken değer kaybı ve EUR'daki güçsüzlükle birlikte Dolar Endeksi dün %0,4 oranında yükseldi. Bu sabah ise Dolar hafif de olsa geriliyor. Veri takvimine bakıldığında yurtdışında ABD'de çekirdek PCE fiyat endeksi, dayanıklı mal siparişleri, haftalık yeni işsizlik maaşı başvuruları, bekleyen konut satış verileri öne çıkıyor. Ek olarak, ABD seçimleri öncesinde adaylar Biden ve Trump, ilk Başkanlık tartışmasında karşı karşıya gelecek.

EUR/USD: Fed üyelerinin temkinli açıklamalarının sürmesi, Avrupa'daki politik riskler ve Japon yenindeki zayıf görüntü ile birlikte Dolar Endeksi (DXY) 106 seviyesine kadar yükselirken, parite günü %0,3 değer kaybıyla 1,0681 seviyesinde tamamladı. Öte yandan, ECB Başekonomisti Lane, enflasyonun tahmin edildiği gibi gevşemesi halinde daha fazla faiz indirimi gelebileceğini belirtti. ABD seçimleri öncesinde adaylar Biden ve Trump, ilk Başkanlık tartışmasında karşı karşıya gelecek ki bu gelişmeye bağlı olarak parite oynaklık artabilir. Yarın yayımlanacak olan PCE verisi de piyasalar için önem arz etmekte. Hafta sonu ise Fransa'da erken seçimin ilk turu oylanacak. Bu gelişmeler öncesinde paritede temkinli mod sürebilir ve parite 1,0770 direnç bölgesinin altında kalabilir. Aşağıda ise 1,0665 ve 1,0610 sıralı destekler olarak izlenebilir.

XAU/USD: Fed'in bu yıl faiz indirimine gideceği beklentileri devam ederken, ABD tarafından son dönemde gelen veriler ve üyelerin açıklamaları açıklamalar faiz indirim zamanlamasında belirsizliğe sebep oluyor. Öte yandan, diğer bazı para birimlerindeki zayıf görüntünün de etkisiyle yükselen Dolar karşısında Ons Altın dünü %0,9 geri çekilmeyle 2.298 seviyesinde tamamladı. Teknik olarak, 2.325 direncinin altında kalındıkça 2.280 hedefte kalabilir. Sonraki destek ise 2.268 civarında. Diğer yandan, 2.325 direncinin üzerinde 2.355 seviyesi gündeme gelebilir.

Kaynak: Ziraat Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.