Yurtiçinde bugünün önemli gelişmesi TSİ 10.30’da TCMB tarafından yayımlanacak yılın ilk Enflasyon Raporu olacak.
USD/TRY: Yurtiçinde bugünün önemli gelişmesi TSİ 10.30'da TCMB tarafından yayımlanacak yılın ilk Enflasyon Raporu olacak. Yeni Başkan Fatih Karahan'ın sunumda vereceği mesajlar takip edilecek olup, yıl sonu enflasyon tahmininde revizyon yapılıp yapılmayacağı izlenecek. Son Enflasyon Raporu'nda enflasyonun 2024 yıl sonu için %36 olacağı öngörülmüştü. Yurtdışında ise ABD borsalarında yükseliş devam etti. Önümüzdeki birkaç toplantıda Fed'e yönelik azalan faiz indirim beklentilerine karşın sıkılaşma döngüsünün son bulduğu düşüncesi ve güçlü gelen son çeyrek finansallarının ekonomideki olumlu görüntüyle devam edebileceği düşüncesi borsaları destekliyor. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde ve Dolar Endeksi'ndeki (DXY) güç kaybı da devam ediyor Bu sabah ise ABD vadelileri yatay. Bugün ABD'de haftalık yeni işsizlik maaşı başvuruları verisi takip edilecek. Kur tarafında ise Dolar/TL'de düşük oynaklıktaki sınırlı yükseliş eğiliminde bir değişiklik yok. Dün 30,60 seviyesinden kapatan kurda bu sabah yatay bir görünüm var.
EUR/USD: ABD ekonomisindeki toparlamanın şirket finansallarını desteklemesi ve gerçekleştirilen yüksek talepli 10 yıllık tahvil ihalesinin desteğiyle risk iştahındaki pozitif görüntü devam etti. Dün 2 baz puan yükselişle günü tamamlayan ABD 10 yıllık tahvil getirisi bu sabah 3 baz puan düşerek %4,09'a indi. Fed yetkilileri tarafından -Fed Başkanı Powell'ın mesajı ile uyumlu olarak- bankanın faiz oranlarını indirmeye başlaması konusunda enflasyonun %2 hedefine ilerlediğinden emin olunması gerektiği ve acele edilmeyeceği yönünde açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bugün de ECB ve Fed yetkililerinin konuşmaları takip edilecek. Paritede teknik seviyelere bakıldığında hafif toparlamaya karşın, olası geri çekilmelerde 1,0740 seviyesi destek konumunda bulunuyor. Diğer taraftan 1,0830 ve 1,0855 seviyeleri sıralı direnç olarak takip edilebilir.
XAU/USD: Dün 2.031-2.045 seviyeleri arasında işlem gören Ons Altın seansı 20 günlük hareketli ortalamasının biraz üzerinde 2.035 bandında tamamladı. Bugün açıklanacak olan ABD verisinin değerli maden üzerinde etkisi olacağını öngörmüyoruz. Öte yandan Fed tarafından gelen açıklamaların mart ayında faiz indirimi yapılmayacağı yönünde olması, ABD tahvil faizlerindeki yükseliş ve dolar endeksinin güçlenmesi Ons Altın'ı baskılamaya devam ediyor. Öne çıkan destekler 2.020-2.010 ve yukarı ivmelenmelerin gerçekleşmesi durumunda ise 2.045-2.055 direnç bölgeleri olarak takip edilebilir.
Kaynak Ziraat Yatırım
SANAYİ HABER AJANSI