Jeopolitik taraftaki gelişmeler odakta kalmaya devam ederken, hafta başında 91 USD’leri gören Brent petrol fiyatının 86 USD’lere kadar gerilediğini izliyoruz. ABD tahvil faizlerindeki hareketler de yakından takip edilirken, on yıllık faiz %4,80’nin hafif üzerinde.
USD/TRY: Jeopolitik taraftaki gelişmeler odakta kalmaya devam ederken, hafta başında 91 USD'leri gören Brent petrol fiyatının 86 USD'lere kadar gerilediğini izliyoruz. ABD tahvil faizlerindeki hareketler de yakından takip edilirken, on yıllık faiz %4,80'nin hafif üzerinde. Diğer yandan, bir süredir risk iştahındaki görüntü ve ABD tahvil faizlerindeki yükselişe ayak uyduramayan Dolar endeksi (DXY), dün Euro Bölgesi'nde açıklanan ve zayıflığın sürdüğüne işaret eden veriler dışında ABD'de hizmet PMI'nın beklentilerin üzerinde gerçekleşmesiyle yükseliş kaydetti. DXY günü %0,7 oranında yükselişle tamamladı. Gelişmekte Olan Ülkeler tarafında ise dün Doğu Avrupa kurlarında negatif ayrışma gözlendi. Bu sabaha bakıldığında, kurlarda sakin bir görüntü var. Yurtiçi tarafta da jeopolitik taraftaki gelişmeler ön planda kalırken, yarınki TCMB faiz toplantısı da bir taraftan bekleniyor. Fiyatlamalar tarafında ise Dolar/TL'de 28,0 seviyesinin hafif üzerindeki hareketlilik sürüyor. Günün geri kalanında kurun dünkü kapanış seviyesi olan 28,10'un hafif üzerinde hareket etmesini bekliyoruz.
EUR/USD: Küresel piyasalarda jeopolitik gelişmeler takip edilmeye devam edilirken, ABD'de ve Euro Bölgesi'nde açıklanan veriler paritedeki fiyatlamalarda etkili oldu. ABD'de ekonominin dirençli görüntüsünü koruduğuna diğer yandan Euro Bölgesi'ndeki zayıflığın sürdüğüne işaret eden verilerle EURUSD paritesi dün %0,75 düşerek 1,0590 seviyesinden günü tamamladı. Bugün ABD'de, Fed Başkanı Powell'ın konuşması, Fed'in para politikasına yönelik olası yeni sinyaller bakımından yakından takip edilecek. Avrupa tarafında ise ECB Başkanı Lagarde'ın konuşması bulunuyor. Yarın da ABD'de önemli veriler dışında ECB toplantısı var. Paritede ise bugün bant hareketi bekliyoruz. Yukarıda 1,0640 önemli bir direnç olarak öne çıkarken, aşağıda aylık ortalamanın bulunduğu 1,0560 ve 1,0520 sıralı destekler olarak takip edilebilir.
XAU/USD: Geçen hafta artan jeopolitik risklerle taleple karşılaşan Ons Altın haftaya başlarken, Orta Doğu'da devam eden kırılganlığa karşın diplomatik haber akışının bir miktar öne çıkmasıyla soluklanma eğilimi gösterdi. Değerli madende dün ise bir miktar oynaklık artsa da takip ettiğimiz 1.950 – 2.000 arasında dalgalanma sürdü. Kapanış da 1.971 seviyesinden gerçekleşti. Bu sabah ise dünkü kapanış seviyesi. etrafında işlemler geçmekte. Mevcut durumda Ons Altın'da kısa vadeli olarak 1.950 – 2.000 arasındaki bant hareketinin devam etmesini bekliyoruz.
Kaynak Ziraat Yatırım
SANAYİ HABER AJANSI