Gastronomi Tırı Gürsu’da

Bursa’nın zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek 3. Gastronomi Festivali kapsamında ilçeleri gezen Gastronomi Tırı’nın durağı Gürsu oldu.

Gastronomi Tırı Gürsu’da
Yayınlama: 03.09.2024
5
A+
A-

Bursa’nın lezzetlerini ilçelerle buluşturmak ve Bursalıları festivale davet etmek amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerde gezdirilen Gastronomi Tırı’nın yeni durağı Gürsu oldu.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ve Eşi Sümeyye Işık tarafından sahnede özel bir mutfakta Akademisyen Şef Fatih Yıldırım, Bursa Aşçılar Derneği Kadın Kolları Başkanı Tülay Dönmez, Eğitmen Şef Selin Sekizkardeşler ve Eğitmen Şef Aybiçe Taylak’ın yardımları ile Gürsu bamyasından bamya çorbası, hinkal ve armutlu kurabiye yapıldı.

Tüm yemekleri özenle hazırladığını belirten Başkan Işık “Gürsu bamyasını çok eskiler bilir. Çocukluğumuzda buralar tarla idi ve biz bamya toplardık. O nedenle çorbası da son derece keyiflidir. Keza hinkal Gürsu için yeri apayrı olan bir lezzettir. Menümüzün asıl parçası ise armut şeklinde tasarlanan kurabiyemiz. Hepsi ilçemizin muhteşem lezzetleri” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla düzenlenecek olan 3. Gastronomi Festivali’ne 13-14-15 Eylül tarihlerinde Merinos Park ev sahipliği yapacak.

Gürsu’da faaliyet gösteren kadın kooperatiflerinin de festivalde stant açması bekleniyor.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.