Gedik Yatırım: Asya piyasaları Nvidia’a bilançosu öncesi karışık seyretti

İstanbul, 28 Ağustos (Hibya) – Gedik Yatırım’ın raporuna göre Asya piyasaları hafta ortasında, teknoloji rallisinin sürdürülebilirliğini ve yapay zeka talebinin durumunu ölçmek için beklenen Nvidia’a bilançosu öncesi karışık seyretti.

Gedik Yatırım: Asya piyasaları Nvidia’a bilançosu öncesi karışık seyretti
Yayınlama: 28.08.2024
3
A+
A-

Gedik Yatırım'ın analizinde şu ifadeler kullanıldı:

“ABD

Asya piyasaları hafta ortasında, teknoloji rallisinin sürdürülebilirliğini ve yapay zeka talebinin durumunu ölçmek için beklenen Nvidia'a bilançosu öncesi karışık seyretti. Piyasalar Avustralya enflasyonu Temmuz ayında beklenenden daha yüksek geldi ve bu da Avustralya Merkez Bankası'nın para politikasına yönelik şahin bir görünümü güçlendirdi. Salı günü normal işlemlerde, Dow %0,02 yükselirken, S&P 500 ve Nasdaq Composite ikisi de %0,16 kazandı. 11 S&P sektöründen altısı teknoloji, finans ve gayrimenkul sektörü liderliğinde yükseldi. Teknoloji sektöründe Nvidia %1,5’luk yükselişle bugün açıklayacağı bilanço öncesi mega sermayeli şirketler arasında kazanımlara öncülük etti. KLA Corporation, Adobe ve Teradyne de sektörü destekleyerek %1,3'ün üzerinde bir artış gösterdi. Apple CFO değişikliği haberi sonrası %0,4 değer kazanırken,  Paramount,  Skydance Media tarafından satın alınması sona erdiği haberleri sonrası %7,1 oranında değer kaybetti

Euro Bölgesi

Avrupa borsaları kazanımlarını korumayı başarırken. Stoxx 50, 4.902'de, Stoxx 600 %0,2 artarak 519'da kapanış yaptı.  GfK tarafından ölçülen Almanya tüketici güveni beklenmedik bir şekilde Mayıs ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi ve dünkü zayıf Ifo sonuçlarının ardından para birimi bloğunun en büyük ekonomisindeki zayıf beklentileri vurguladı. Yine de finans hisseleri toparlandı ve Santander, BNP Paribas, Munich Re ve Intesa Sanpaolo %2,5 ile %1 arasında değer kazandı. Öte yandan LVMH ve Hermes daha fazla kazanımı önlemek için keskin kayıplar kaydetti.

Türkiye

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) sektörel enflasyon beklentileri anketinin Ağustos sonuçlarına göre, 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentileri, piyasa katılımcıları için 1,3 puan azalarak yüzde 28,7 seviyesine, reel sektör için 1,2 puan azalarak yüzde 53,8 seviyesine gerilerken, hanehalkı için 1,1 puan artarak yüzde 73,1 seviyesine yükseldi. Hanehalkı ve piyasa profesyonelleri arasındaki enflasyon beklenti farkı, Merkez'in beklenti yönetimiyle parasal aktarım mekanizmasının etkin işleyişinin önündeki en önemli sorun olarak kalmaya devam ediyor. Enflasyonla mücadelede beklenti çıpalama faiz seviyeleri için temel unsur olarak öne çıkıyor. TCMB'nin ağustos ayına ilişkin para politikası kurulu toplantı özetinde aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin düşüş sağlanana kadar sıkı duruşun süreceği vurgulandı.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.