Gedik Yatırım: Bugün Asya seansında satıcılı bir seyir hakim

İstanbul, 29 Ağustos (Hibya) – Gedik Yatırım, dün piyasa kapanışı sonrası açıklanan Nvidia bilançosu sonrası bugün Asya seansında satıcılı bir seyir hakim olduğunu bildirdi.

Gedik Yatırım: Bugün Asya seansında satıcılı bir seyir hakim
Yayınlama: 29.08.2024
4
A+
A-

Gedik Yatırım'ın değerlendirmesine göre, dün piyasa kapanışı sonrası açıklanan Nvidia bilançosu sonrası bugün Asya seansında satıcılı bir seyir hakim.

Değerlendirmede şu bilgilere yer verildi:

“Japon Nikkei endeksi yüzde0,06, Hang Seng yüzde0,1 gerilerken Shanghai 0,4yüzde  oranında düşüş gösterdi. Nvidia cari yılın ikinci çeyreğinden analist beklentilerinin üzerinde satış açıklamasına rağmen, şirketin yeni nesil çipleri Blackwell üretimine ilişkin görünümün yatırımcıları endişelendirmesi ile şirket hisseleri kapanış sonrası işlemlerde yüzde7’ye yakın değer kaybetti. Çarşamba günü normal işlemde, Dow yüzde 0,39, S&P 500 yüzde 0,6 ve Nasdaq Composite yüzde 1,12 düştü. 11 S&P sektöründen sekizi, teknoloji, tüketici takdir yetkisi ve iletişim hizmetleri kaynaklı düşüşe yol açarak düşüşle kapandı.

“Dolar endeksi, piyasaların Fed para politikasının görünümü için önemli ABD ekonomik verilerini beklemesiyle, Perşembe günü 101'e yakın işlem görüyor.  Bugün ABD büyüme ve işsizlik başvuruları verileri açıklanacak. Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan PCE fiyat endeksi raporu ise Cuma günü yayınlanacak. ABD 10 yıllık Hazine tahvili getirisi, piyasaların bu önemli ABD ekonomik veriler odaklanması ile Perşembe günü yaklaşık yüzde 3,84 seviyesinde sabitlendi. Bugün açıklanacak büyüme verisinin ikinci okumasında yüzde 2,8’lik ilk okumanın teyit edilmesi bekleniyor.

Euro Bölgesi

“Avrupa endeksleri Perşembe günü, Nvidia'nın hayal kırıklığı yaratan kazanç raporunun yatırımcı güvenini zedelemesiyle küresel piyasalardaki kayıpları izleyerek daha düşük bir açılışa işaret etti. Yatırımcılar ayrıca bugün Avrupa'da Euro Bölgesi tüketici enflasyon beklentileri verileri ve Ağustos ayına ait Alman enflasyon rakamları da dahil olmak üzere bir dizi ekonomik rapora odaklandı. Öte yandan, Perşembe günü Avrupa'da önemli bir kazanç raporu yok. Euro Stoxx 50 vadeli işlemleri piyasa öncesi işlemlerde yüzde 0,2 düşerken, Stoxx 600 vadeli işlemleri sabit kaldı.

Türkiye

“Uluslararası Para Fonu (IMF), 4. madde raporunda ekonomik politikalarda dönüşümün Türkiye’nin genel politika setini sıkılaştırarak kriz risklerini önemli ölçüde azalttığını yayınladığı raporunda belirtti. Açıklanan temmuz ayı geçici dış ticaret verileri sonrasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, uygulanan politikaların beklentileri olumlu yönde etkilediğini ve öngörülebilirliğin arttığını ve ekonomik ortamda ihracatın gelişmeye devam ettiğini söyledi. Cari açık başta olmak üzere risklerin azaldığı bir ortamda, dövize erişim artarken, dış finansmanın maliyetinin düştüğünü belirtti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, makroekonomik dengesizliklerden biri olan yüksek cari açığın azaltılmasında önemli mesafe katettiklerini söyledi. Temmuz ayı için yıllık cari açıkta 20 milyar doların altında bir seviyeye işaret ettiğini, azalan cari açığın ve dış finansman ihtiyacı dezenflasyon sürecine önemli katkı verdiğini ekledi.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.