Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi

İstanbul, 23 Ağustos (Hibya) – Gedik Yatırım, yurt dışı hisse senetleri hakkında değerlendirme yaptı.

Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi
Yayınlama: 23.08.2024
2
A+
A-

Gedik Yatırım’ın değerlendirmesine göre, Nestle S.A. (NSRGY), dünyanın en büyük gıda üreticisi Nestle hisseleri, şirketin CEO'su Mark Schneider'ın ani ayrılığının ardından ve yerine kıdemli yönetici Laurent Freixe'in geçmesinin ardından Cuma sabahı sert bir düşüş yaşadı. 58 yaşındaki Alman CEO'nun yaklaşık sekiz yıllık görev süresini sonlandıran  sürpriz ayrılık, Perşembe gecesi yapılan bir yönetim kurulu toplantısının ardından açıklandı.

Nestle, son çeyreklerde rakipleri Danone (BN.PA) ve Unilever (UL) gibi şirketlerin gerisinde kalmıştı ve yeni CEO hemen, Nestle'nin satın almalar yerine organik büyümeye odaklanacağını taahhüt etti. Şirketle ilgili gelen eleştirilerde Nestle'nin fiyat artışlarına fazla bağımlı olduğunu ve bu durumun, maddi olarak zorlanan müşterilerin daha ucuz markalara yönelmesiyle satış hacimlerini etkilediği yer alıyor.

Alibaba Group Holding  (BABA),  Çin'li teknoloji şirketi, Hong Kong’daki listelemesini birincil statüye yükseltmek için hissedar onayı aldı. Hangzhou merkezli teknoloji devi, HKEx ve New York Borsası'nda çift ana listelemeyle işlem görecek. Reuters’in haberine göre, şirket bu stratejik adım ile zayıf tüketim ve Pekin'in teknoloji sektörüne yönelik sert baskılarından sonra ana karadaki büyük yatırımları çekmeyi amaçlıyor.

Şirket, bu fikri iki yıl önce ABD ile Çin arasındaki artan jeopolitik gerilimler sırasında gündeme getirmişti. Alibaba'nın kurucu ortağı ve başkanı Joe Tsai, çift birincil listelemeye geçmelerinin ana nedeninin, Stock Connect programı aracılığıyla güney yönlü sermaye akışlarına ulaşmak istemeleri olduğunu söyledi. Alibaba , 2014 yılından beri esas olarak New York'ta işlem görüyordu ve 2019 yılında Hong Kong’da gerçekleştirdiği ikinci listeleme ile çift listelemeye devam etti.

Workday (WDAY), Workday hisseleri, şirketin mali ikinci çeyrek sonuçlarını beklentilerin üzerinde açıklamasıyla post markette  yüzde 8 oranında bir artış yaşadı.  31 Temmuz'da sona eren dönemde, yapay zeka destekli bulut tabanlı iş uygulamaları geliştiren bir teknoloji şirketi Workday, hisse başına 1,64 dolar olan analist beklentisinin üzerinde 1,75 dolar kar ve beklenen 2,08 milyar dolarlık gelir beklentisinin üzerinde 2,09 milyar dolar gelir elde etti.

1,9 milyar dolarlık abonelik geliri ciroya en çok katkı sağlayan gelir kalemi oldu. Takip eden çeyrekte Workday, abonelik gelirinin 1,955 milyar dolar olmasını ve geçen yıla göre %16 artış göstermesini öngörüyor. Öte yandan, bilanço açıklaması sonrası Workday, istihdam ve gelir doğrulama sürecini kolaylaştırmak için küresel çapta faaliyet gösteren bir kredi bilgi ve analiz şirketi Equifax ile anlaşma imzaladığını duyurdu.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.