Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi

İstanbul, 16 Ekim (Hibya) – Gedik Yatırım’ın raporuna göre Bank of America, yapay zeka alanında gelecek fırsatları belirterek ağ devi Cisco Systems’in (CSCO), hedef fiyatını yükseltti.

Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi
Yayınlama: 16.10.2024
0
A+
A-

Gedik Yatırım'ın yurt dışı hisse senetleri analizinde şu ifadeler yer aldı:

“Cisco Systems (CSCO), Bank of America, yapay zeka alanında gelecek fırsatları belirterek ağ devi Cisco Systems’in  (CSCO), hedef fiyatını  yükseltti. BofA Cisco'nun notunu Nötr'den Al'a yükseltirken fiyat hedefini 52 dolardan 62 dolara çıkardı. Ayrıca, 2025 ve 2026 mali yılı kazanç tahminlerini sırasıyla %2 ve %5 artırdı. Şirket hisseler, ön piyasa işlemlerinde %1.6 arttı. Analist Atif Malik, müşterilere yazdığı notta, AI şu anda işin küçük bir parçası (~%2 gelir), ancak daha güçlü bir katkı sağlama potansiyeli görüyoruz. Yapay zeka artışıyla birlikte, grup hakkında daha olumlu düşünüyoruz ve yarı iletkenlerden/ağ donanımından ağ ekipmanlarına doğru yatırımcı rotasyonunun devam etmesini bekliyoruz, bu da grup değerlemesini olumlu etkileyecek açıklamasında bulundu.

Morgan Stanley (MS), Morgan Stanley'nin üçüncü çeyrek karı, anlaşma faaliyetlerindeki canlanmanın etkisiyle %32 artarak 3.19 milyar dolar veya  hisse başına 1.88 dolara ulaştı. Bu, geçen yılın aynı döneminde kaydedilen 2.41 milyar dolar (hisse başına 1.38 dolar) ile karşılaştırıldığında önemli bir artış oldu. Morgan Stanley'nin yatırım bankacılığı gelirleri üçüncü çeyrekte %56 artış gösterdi. Rakipleri Goldman Sachs %20'lik bir artış kaydederken, JPMorgan Chase %31 kazanç elde etti. Morgan Stanley CEO'su Ted Pick: Şirketimiz, küresel ölçekte olumlu bir ortamda güçlü bir üçüncü çeyrek rapor etti, açıklamasında bulundu.

ASML Holding NV.(ASML), ASML Holding (ASML), hisseleri, Bloomberg News'un şirketin üçüncü çeyrek siparişlerinin tahminleri kaçırdığını bildirmesinin ardından Salı günü %14 düştü. Aşırı ultraviyole litografi makineleri üreten Hollandalı şirketin, Çarşamba günü üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklaması bekleniyor. Sonuçlar, ASML'nin yatırımcı ilişkileri web sitesinde yanlışlıkla önceden yayımlandı. Konuya hakim kaynaklar sızan sonuçların bir hack olmadığını, aksine bir iç teknik hata olduğunu belirtti. ASML'nin üçüncü çeyrek siparişleri, bir önceki çeyreğe göre %53 azalarak 2.63 milyar euroya geriledi ve bu rakam Bloomberg konsensüs tahmini olan 5.39 milyar euro ile karşılaştırıldığında siparişlerin beklentileri ciddi bir farkla karşılayamadığı görüldü. Şirketin net satışları, bir önceki çeyreğe göre %20 artarak 7.47 milyar euroya ulaştı ve 7.17 milyar euro olan tahminleri geride bıraktı. Öte yandan net gelir %32 artışla 2.08 milyar euroya yükseldi ve 1.91 milyar euro olan tahminleri aştı. 2025 yılı için ASML, 30 milyar eurodan 35 milyar euroya (orta nokta 32.5 milyar euro) düşürdü. Daha önce şirket, yaklaşık 30 milyar euro ile 40 milyar euro arasında bekllenti yayınlamıştı. (tahmin 35.94 milyar euro).”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.